«Πίστευε πως άφησε το μωρό στον βρεφικό σταθμό» ανέφερε ο δικηγόρος του 37χρονου πατέρα που ξέχασε για ώρες το 5,5 μηνών βρέφος του κλειδωμένο στο αυτοκίνητό του στην Άρτα, κάτι που οδήγησε στον θάνατό του.

Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν η μητέρα αναζήτησε το παιδί στον βρεφικό σταθμό, τηλεφώνησε στον πατέρα ο οποίος στην ερώτηση «που είναι το μωρό» φέρεται αρχικά να απάντησε με φυσικότητα «είναι στον βρεφικό σταθμό».

Ο δικηγόρος του 37χρονου, μιλώντας στον Alpha και το TLive, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μπλόκαρε το μυαλό, η λογική, η μνήμη του. Στάθμευσε στο πάρκινγκ και το παιδί έφυγε από τη σκέψη του. Έκανε το δρομολόγιο, εργάστηκε 7 ώρες και μόνο όταν η γυναίκα του αναζήτησε το παιδί ανακάλεσε στη μνήμη του. Όταν η γυναίκα του πήγε στο βρεφικό σταθμό, η υπεύθυνη της είπε ότι το παιδάκι δεν ήρθε σήμερα. Τον ρώτησε πού είναι το παιδί και εκείνος της απάντησε στο βρεφικό. Πίστευε ότι το είχε πάει στο βρεφικό. Όταν τον ξαναρώτησε, τότε συνειδητοποίησε ότι δεν είχε πάει».

Μιλώντας στο MEGA, ο δικηγόρος του 37χρονου πατέρα, Δημήτρης Λαμπράκης, ανέφερε ότι εκείνη την ώρα αν η 27χρονη μητέρα είχε μπροστά της τον 37χρονο, «θα τον σκότωνε». «Εγώ τον εντολέα μου τον είδα χθες, που ήταν και σε θέση να μιλήσουμε. Είναι βέβαιο ότι όταν μια μητέρα χάνει ένα παιδί έξι μηνών, αν τον είχε μπροστά της εκείνη τη στιγμή θα τον σκότωνε. Μετά από λίγο όμως έρχονται τα συναισθήματα εκ νέου μπροστά και εφόσον υπάρχει η αγάπη, επανέρχεται η ηρεμία. Οι άνθρωποι είναι μαζί, λάτρευαν το παιδί τους και μακάρι να τα φέρει η ζωή έτσι που να αποκτήσουν άλλα παιδιά».

Ο 37χρονος αφού απολογήθηκε, αφέθηκε ελεύθερος με μοναδικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Όπως αναφέρει ο δικηγόρος του: «Είχε απολογηθεί μετά τη σύλληψή του στο Αστυνομικό Τμήμα. Τα ίδια είπε και στην ανακρίτρια. Απολογήθηκε με υπόμνημα γιατί είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση, άλλωστε του χορηγούνται ηρεμιστικά φάρμακα τόσο στον ίδιο όσο και στη γυναίκα του και κατόπιν ψέλλισε κάποια πράγματα στην απολογία του απαντώντας στις ερωτήσεις της κ. ανακρίτριας».

Η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στην Άρτα.