Ελεύθερος υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο 37χρονος πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους, το οποίο ξέχασε στο αυτοκίνητο για επτά ώρες, με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο. Σήμερα το πρωί, ο πατέρας πέρασε την πόρτα του ανακριτή Άρτας προκειμένου να απολογηθεί, εμφανώς συντετριμμένος με σκυμμένο το κεφάλι και καλυμμένο με κουκούλα. Στο πλευρό του ήταν οι συνάδελφοί του, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο σε μία κίνηση συμπαράστασης.

Οι συνάδελφοι του 37χρονου είπαν στους δημοσιογράφους ότι έχουν συγκλονιστεί από το γεγονός, έκαναν λόγο για έναν πολύ καλό άνθρωπο, συνάδελφο και πως οι προσευχές τους είναι κοντά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από το οικογενειακό περιβάλλον, η 27χρονη σύζυγός του είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι μαζί του στον ανακριτή όμως αυτό δεν συνέβη.

«Έχασε την επίγνωση της υπάρξεως του παιδιού του επειδή ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος, η γυναίκα του είχε ένα μικρό ατύχημα πριν λίγες ημέρες και φοβόταν να πηγαίνει το παιδί στον παιδικό. Σταμάτησε να πάρει έναν καφέ. Εκείνη την ώρα σταμάτησε η μνήμη του και αντί να κάνει αριστερά, πήγε στη δουλειά του.

Όταν πήγε η κοπέλα να πάρει το παιδί έμαθε ότι δεν είχε πάει. Αυτός πίστευε ότι ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του πατέρα.

Οι δύο γονείς συναντήθηκαν με την υποστήριξη του νοσοκομείου, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το Σάββατο η κηδεία του μωρού

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί το Σάββατο το μεσημέρι στο χωριό Περδικορράχη της Άρτας. Εκεί θα γίνει η τελετή ταφής του πεντέμισι μηνών βρέφους. Ο ιερέας θα διαβάσει μια ευχή και το όνομα που θα δοθεί στο παιδί θα είναι Λυδία – Ελένη.

Χθες, περαστικοί άφησαν λίγα λουλούδια κι ένα κερί στο σημείο που έσβησε το 5,5 μηνών κοριτσάκι, με το μύνημα «Καλό ταξίδι αγγελούδι μου».