Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον τραγικό θάνατο βρέφους στην Άρτα και σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται πως ο πατέρας δέχτηκε ένα τηλεφώνημα, που φέρεται να τον οδήγησε στο να ξεχάσει το παιδί στο αμάξι.

Συγκεκριμένα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αναφέρει πως ο 37χρονος είπε στον ανακριτή, ότι το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε να πάει την κόρη του στον βρεφονηπιακό σταθμό και από εκεί στη δουλειά του. Ωστόσο, δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν συνάδελφο στον ΔΕΔΔΗΕ, όπου τον ενημέρωσε πως έπρεπε να μεταβούν επειγόντως στη Λευκάδα για να αποκαταστήσουν μια βλάβη.

Τότε, φέρεται πως ο πατέρας βυθίστηκε και ξέχασε εντελώς ότι στο πίσω κάθισμα, στο καρεκλάκι του, κοιμόταν το μωρό του. Έτσι, έφτασε λίγο πιο έξω από τον βρεφονηπιακό, όμως αντί να σταματήσει και να αφήσει το παιδί του, έστριψε με προορισμό τη δουλειά του, όπου πήρε ένα υπηρεσιακό όχημα και μετέβη στη Λευκάδα.

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 7 το πρωί. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Tο παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη», φέρεται να είπε στον εισαγγελέα.

«Κλείσε, ξέχασα το παιδί στο αυτοκίνητο»

Ο πατέρας λοιπόν, δεν αντιλήφθηκε το λάθος του μέχρι να φτάσει το μεσημέρι, ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού. Περίπου στις τρεις το μεσημέρι, φέρεται πως τον πήρε τηλέφωνο η σύζυγος του και τον ενημέρωσε ότι το παιδί δεν είναι στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Τότε, εκείνος φέρεται να είπε «κλείσε, ξέχασα το παιδί στο αυτοκίνητο» και να έσπευσε στο αυτοκίνητο του, όπου εντόπισε το μωρό να βγάζει αφρούς από το στόμα. Στη συνέχεια το μετέφερε στο νοσοκομείο και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν στη ζωή, το παιδί είχε καταλήξει.

«Πρόκειται για ένα φρικτό παιχνίδι της μοίρας. Χάθηκε ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δύο ψυχές, της μητέρας και του ίδιου του πατέρα, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είπε μόνο “καλύτερα να λείπει αυτός παρά το παιδί του”… », δήλωσε ο δικηγόρος του 37χρονου, Δημήτρης Λαμπράκης.