Ο θάνατος του μόλις 5,5 μηνών βρέφους, που ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο στην Άρτα, έχει σοκάρει την κοινή γνώμη. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ως αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα και ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, εξήγησε πως οδηγήθηκε στον θάνατο το μωρό.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη χώρα μας κάτι τέτοιο είναι αρκετά σπάνιο. Όμως σε άλλες χώρες πρέπει να πούμε και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι φαινόμενα που δυστυχώς συμβαίνουν με μια συχνότητα όχι αμελητέα» δήλωσε αρχικά στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ ο κ. Λέων.

Ο ίδιος τόνισε ότι όταν ένα βρέφος παραμείνει σε μια καμπίνα ουσιαστικά ενός αυτοκινήτου δυστυχώς η καμπίνα αρχίζει και θερμαίνεται με αποτέλεσμα να αναπτύσσει πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες, σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

«Το βρέφος δεν έχει ανεπτυγμένο ένα θερμό ρυθμιστικό μηχανισμό, όπως είναι αυτός του ενήλικα και δεν μπορεί να αντιδράσει» εξήγησε. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το βρέφος που έχασε τη ζωή του στην Άρτα υπέστη σοβαρή θερμοπληξία, κάτι που φάνηκε και στα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής.

Στο μεταξύ, οι φίλοι της οικογένειας κάνουν λόγο για ένα αγαπημένο ζευγάρι που απέκτησαν με μεγάλη χαρά το παιδί τους. Οι γονείς είχαν παντρευτεί τον περασμένο Σεπτέμβριο με πολιτικό γάμο επειδή η γυναίκα έμεινε έγκυος.

«Αυτοί οι άνθρωποι ήταν και είναι νέοι γονείς που αγαπούσαν το παιδί και αγαπούν την οικογένεια. Πάσχιζαν για αυτό. Τώρα τι έγινε εκείνη την ώρα είναι ένα ανεξήγητο γεγονός που το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Πρόκειται για μια ταπεινή οικογένεια της μητέρας που δεν έχει δώσε ποτέ αφορμή για το παραμικρό, συνεσταλμένη και με πολλή αγάπη μεταξύ τους. Αυτό έδειχνε και ο γαμπρός. Δεν έδειξε ποτέ ότι αδιαφορεί… Είχα ακούσει ότι τώρα το καλοκαίρι θα βάφτιζαν το παιδάκι τους και θα έκαναν και θρησκευτικό γάμο, θα έκαναν δηλαδή γάμο – βάφτιση», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μανιφάβας, φίλος της οικογένειας, στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη του Action24.

Ο 37χρονος πατέρας, ο οποίος την Τετάρτη μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Άρτας, «έχει πάθει σοκ» σύμφωνα με τον παππού του βρέφους.

«Δεν μπορεί ακόμα να… Έχει πάθει σοκ. Ο γιος μου πήγαινε στη δουλειά του… Είχε πάρει μαζί του το μωρό για να το πάει στον παιδικό σταθμό. Η νύφη μου το πήγαινε στον παιδικό σταθμό συνήθως, αλλά δεν ξέρω τι έγινε χθες και δεν το πήγε. Παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο με πολιτικό γάμο, επειδή ήταν έγκυος η νύφη μου» δήλωσε στον Alpha ο πατέρας του 37χρονου.