Συγκλονίζει η οικογενειακή τραγωδία στην Άρτα, όπου ένα βρέφος 5,5 μηνών βρήκε φριχτό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητο, όπου το ξέχασε ο πατέρας του. Το πρωί της Τετάρτης ο πατέρας οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Άρτας. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του πατέρα, Δημήτρη Λαμπράκη, «πρόκειται για ένα φριχτό παιχνίδι της μοίρας. Χάθηκε ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δύο ψυχές του ίδιου (σ.σ. του 37χρονου πατέρα) και της μητέρας (σ.σ. του βρέφους)».

Ο πατέρας βρίσκεται σε πολύ άσημη ψυχολογική κατάσταση. Αρχικά νοσηλεύοταν σε ειδικό θάλαμο, φρουρούμενος, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι θα επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως χθες κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγγενείς έβγαλαν χθες τη μητέρα για να περπατήσει λίγο στον διάδρομο και στο προαύλιο του νοσοκομείου. Η ίδια ζητούσε συνεχώς να δει τον άντρα της, αλλά οι συγγενείς έβρισκαν δικαιολογίες για να μη γίνει αυτό, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο, δεν θα γίνει ονοματοδοσία του βρέφος αλλά ειδική ακολουθία για την ταφή του αβάπτιστου νηπίου.

Έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία τα αίτια θανάτου του 5,5 μηνών βρέφους

Η συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα αναφέρεται ως αιτία θανάτου στην ιατροδικαστική έκθεση για το 5,5 μηνών βρέφος από την Άρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, κατά τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας ταχυκαρδία και κυάνωση.

Τι συνέβη

Νωρίς το πρωί της Τρίτης ο 37χρονος πήρε το 5,5 μηνών παιδί του, το έβαλε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου για να το μεταφέρει αρχικά στον βρεφονηπιακό σταθμό κι έπειτα να συνεχίσει για τη δουλειά του, καθώς εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία της Άρτας.

Ο πατέρας πάρκαρε το όχημα, το κλείδωσε και στη συνέχεια πήρε το υπηρεσιακό του όχημα για να συνεχίσει τη δουλειά του, ωστόσο δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει το 5,5 μηνών κοριτσάκι δεμένο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Η ασύλληπτη τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα του παιδιού πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να το παραλάβει. Εκεί οι υπεύθυνοι της είπαν ότι το παιδί δεν ήρθε σήμερα στον σταθμό κι όταν εκείνη κάλεσε έντρομη τον σύζυγό της έλαβε την απάντηση «κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο».

Ο πατέρας του βρέφους έσπευσε στο αυτοκίνητο και βρήκε το 5,5 μηνών κοριτσάκι χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έβγαζε αφρούς από το στόμα του.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στις 14:55 στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών για να το κρατήσουν στη ζωή.