Σε εξέλιξη είναι από τις 14:00 της Κυριακής (5/3) η απολογία του σταθμάρχη Λάρισας για την τραγωδία των Τεμπών, με τη διαδικασία ξεκινάει με καθυστέρηση λόγω τεχνικού προβλήματος με τους εκτυπωτές στο Δικαστικό Μέγαρο.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο σταθμάρχης, δηλώνει συντετριμμένος από την πρώτη στιγμή και αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης στον βαθμό που του αναλογεί.

Ο σταθμάρχης φέρεται να είπε στον συνήγορό του ότι «έχω στις πλάτες μου τον θάνατο 35 ανθρώπων» όταν αντιλήφθηκε το λάθος του, αλλά παράλληλα επιδιώκεται να αποδοθούν ευθύνες για παραλείψεις ή λάθη σε όποιον ακόμη αναλογούν.

«Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο»

Νέες πληροφορίες για την τραγωδία των Τεμπών έρχονται στο «φως», όπως η πρώτη αντίδραση του σταθμάρχη Λάρισας μόλις έμαθε τη σύγκρουση των δύο τρένων.

«Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι», φέρεται να είπε ο σταθμάρχης της Λάρισας σύμφωνα με το STAR μετά τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο σταθμάρχης της Λάρισας είχε επικοινωνία με τον σταθμάρχη των Παλαιοφαρσάλων και φέρεται να ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Σταθμάρχης Λάρισας: Έχω σύγκρουση

Σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων: Τι έκανες;

Σταθμάρχης Λάρισας: Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο δεν θυμάμαι

Ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα, κοίταξε αμέσως τον πίνακα και είδε πως το κλειδί ήταν γυρισμένο και έτσι αντιλήφθηκε πως κάτι συνέβη.

ΟΣΕ: Σε αργία o σταθμάρχης και ο προϊστάμενός του

Νωρίτερα, ο ΟΣΕ εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας πως ο σταθμάρχης της Λάρισας κι ο προϊστάμενός του έχουν τεθεί σε αργία από την πρώτη στιγμή.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος για άλλη μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του, δεσμευόμενος ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ότι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές.

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Υπό το βάρος τέτοιων συνθηκών και με βάση αυτές τις προτεραιότητες είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ κάτι το οποία θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος.

Ο ΟΣΕ κάνει επιπλέον γνωστό ότι, ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο Προϊστάμενος του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος».