Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τους πυροβολισμούς σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία, από τους οποίους έχασε τη ζωή του ένας 39χρονος που θεωρείται «παράπλευρη απώλεια», ενώ οι δράστες φέρεται να είναι γνώρισμοι στις αρχές.

Σύμφωνα με το Mega, οι δράστες είναι μέλη συμμορίας 10 ατόμων αλβανικής υπηκοότητας, που δραστηριοποιούνται στη νύχτα σε υποθέσεις εκβιάσεων, διακίνησης ναρκωτικών και σωματεμπορίας. Συνήθως δρουν στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στον σταθμό Λαρίσης, ενώ η έδρα τους φέρεται να είναι ένα κλαμπ στα Σεπόλια, από το οποίο η συμμορία αντλεί το όνομα της.

Με βάση την εκπομπή, οι δράστες φέρεται να έχουν διασυνδέσεις με ποινικούς εντός των φυλακών, ενώ φαίνεται να λειτουργούν και σαν «σωματοφύλακες» γνωστών τράπερς, με εμπλοκές σε περιστατικά ξυλοδαρμών.

Σημειώνεται, πως αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως το θύμα της επίθεσης είναι 39χρονος υδραυλικός, ο οποίος διαμένει στην περιοχή, δεν έχει δημιουργήσει οικογένεια και είχε πάει στο κατάστημα προκειμένου να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο.

Το θύμα της δολοφονίας δεν φαίνεται να είχε καμία σχέση με τα 7 άτομα που τσακώθηκαν, ενώ δεν προκύπτει μέχρι στιγμής εμπλοκή του σε κάποια υπόθεση που να έχει απασχολήσει την ΕΛΑΣ.

Το 39χρονο θύμα

Πατέρας του 16χρονου ο ιδιόκτητης της καφετέριας

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας στην οποία σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, είναι ο πατέρας του 16χρονου που μαχαιρώθηκε στα Πατήσια, όταν άγνωστοι προσπάθησαν να τον ληστέψουν.

Ο ανήλικος τραυματίστηκε σε στήθος και μηρό και μπήκε στο χειρουργείο για δύο ώρες, ενώ πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Οι αρχές θεωρούν πως τα δύο παραπάνω περιστατικά δεν σχετίζονται μεταξύ τους, εντούτοις δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο ακόμη.