Τη στιγμή της σύλληψης του 35χρονου, που πυροβόλησε κατά αστυνομικών, στο Γάζι Ηρακλείου κατέγραψε με το κινητό του αυτόπτης μάρτυρας. Στο βίντεο, που εξασφάλισε το neakriti.gr φαίνονται άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να έχουν ακινητοποιήσει τον δράστη στην άσφαλτο, ενώ φτάνουν και ενισχύσεις.

Κάτοικοι της περιοχής είναι εμφανώς σοκαρισμένοι από το πρωτόγνωρο περιστατικό της ανταλλαγής πυροβολισμών στη μέση του πιο πολυσύχνατου δρόμου του δήμου Μαλεβιζίου.

Υπενθυμίζουμε ότι όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τρίτης (14/2), όταν όχημα της ΕΛ.ΑΣ. με συμβατικές πινακίδες, παρακολουθούσε το τζιπ που οδηγούσε ο 36χρονος. Όταν σταμάτησαν μαζί σε κόκκινο φανάρι και ο Εμμ. Χ. αντιλήφθηκε ότι στο όχημα βρίσκονταν αστυνομικοί, άνοιξε πυρ εναντίον τους με πιστόλι. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ανταπέδωσαν τα πυρά και τον τραυμάτισαν για να τον συλλάβουν. Ωστόσο, είχε τραυματιστεί ήδη ένας 35χρονος αξιωματικός κι ένας 22χρονος πολίτης που κάθονταν σε καφετέρια.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το παράνομο πιστόλι, με το οποίο πυροβόλησε, ενώ στο τζιπ του βρέθηκε και ποσότητα κοκαΐνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άνδρας έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.