Το παράνομο πιστόλι, με το οποίο πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών τραυματίζοντας έναν 35χρονο αξιωματικό κι έναν 22χρονο πολίτη (δεν είχε καμία συμμετοχή στο περιστατικό), εντόπισαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στο τζιπ του 36χρονου Εμμ. Χ., ο οποίος τελικά συνελήφθη μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Γαζί Ηρακλείου Κρήτης.

Στο τζιπ του 36χρονου βρέθηκε και ποσότητα κοκαΐνης, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Εμμ. Χ. έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο «πιστολέρο» τραυματίστηκε κι αυτός από τα πυρά των αστυνομικών που ανταπέδωσαν όταν ξεκίνησε να πυροβολεί εναντίον τους, ενώ την προανακριτική έρευνα έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Πυροβολισμοί στο Γάζι

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τρίτης (14/2), όταν όχημα της ΕΛ.ΑΣ. με συμβατικές πινακίδες παρακολουθούσε το τζιπ που οδηγούσε ο 36χρονος. Όταν σταμάτησαν μαζί σε κόκκινο φανάρι και ο Εμμ. Χ. αντιλήφθηκε ότι στο όχημα βρίσκονταν αστυνομικοί, άνοιξε πυρ εναντίον τους με πιστόλι. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ανταπέδωσαν τα πυρά και τον τραυμάτισαν για να τον συλλάβουν.

Ωστόσο, είχε τραυματιστεί ήδη ένας 35χρονος αξιωματικός κι ένας 22χρονος πολίτης που κάθονταν σε καφετέρια.