Θύμα σπείρας απατεώνων έπεσε μία 86χρονη γυναίκα που κατοικεί στο Μαρούσι, με τις οικονομίες μιας ζωής να κάνουν… φτερά. Όλα συνέβησαν το πρωί της Τετάρτης (1/2), όταν χτύπησε το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού και άκουσε μία φωνή να σπαράζει, να της λέει ότι είναι η κόρη της και να ζητάει βοήθεια.

Στη συνέχεια, ανέλαβαν δράση οι απατεώνες, οι οποίοι προσποιούμενοι τους γιατρούς, είπαν στην 86χρονη ότι η κόρη της έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα. Οι δράστες είπαν στην ηλικιωμένη ότι απαιτούνται χρήματα για να γίνει το χειρουργείο και τελικά την έπεισαν να μαζέψει όσες οικονομίες είχε κρυμμένες στο σπίτι της, να της βάλει σε μία σακούλα και να της πετάξει από το μπαλκόνι σε ένα άτομο της… κλινικής που θα πήγαινε από κάτω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 86χρονη έδωσε στους απατεώνες 3.000 ευρώ σε μετρητά, 30 χρυσές λίρες και κοσμήματα, με γυναίκα μέλος της συμμορίας της παίρνει την σακούλα και να εξαφανίζεται. Όταν επικοινώνησε με την κόρη της και κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης, ήταν πλέον πολύ αργά με την ηλικιωμένη να μην μπορεί ακόμη να συνέλθει από το σοκ.

Την προανακριτική έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.