Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων έκλεισε σήμερα ενώ ορίστηκε ως ημέρα απολογίας της εισαγγελικής λειτουργού η Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023.

Στο βήμα ανέβηκαν σήμερα πέντε μάρτυρες υπεράσπισης οι οποίοι στις καταθέσεις τους αναφέρθηκαν στην Ελένη Τουλουπάκη. Ο καθηγητής ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιος Κοντάκης, χαρακτήρισε την κ. Τουλουπάκη ιδανική λειτουργό για την Εισαγγελία Διαφοράς ενώ ο δημοσιογράφος Γεώργιος Λακόπουλος έκανε λόγο για άδικες επιθέσεις σε βάρος της.

Η Αργυρώ Μαστοράκη, επιστημονικό προσωπικό της Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων -ΑΑΔΕ η οποία συμμετείχε στην έρευνα για το άνοιγμα λογαριασμών πολιτικών προσώπων αλλά και επιχειρηματιών, κατέθεσε πως ουδέποτε δέχτηκε παρέμβαση στο έργο της ενώ η υπάλληλος της ΑΑΔΕ Κωστούλα Ταραντίλη χαρακτήρισε την εισαγγελική λειτουργό τυπική στα υπηρεσιακά της καθήκοντα.

Μετά την απολογία της Ελένης Τουλουπάκη η «σκυτάλη» θα περάσει στον Δ. Παπαγγελόπουλο ενώ θα ακολουθήσει η εισαγγελική πρόταση και οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Ο επίλογος της υπόθεσης θα γραφτεί με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Ειδικού Δικαστηρίου.