Πανικός προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία της Λαμίας σήμερα το μεσημέρι όταν ένα αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ένα 7χρονο κορίτσι την ώρα που έβγαινε από το σχολείο.

‘Ωρα 14.05΄το μεσημέρι. Η οδός Αμπλιανίτη στην περιοχή Ανθέων πλημμυρίζει από παιδιά. Αυτοκίνητα και στις δυο πλευρές του δρόμου, διπλοπαρκαρισμένα, με γονείς που περιμένουν. Ο παππούς μόλις έχει πάρει από το σχολείο τις δυο εγγονές του, που πάνε στην πρώτη και στη δευτέρα δημοτικού.

Ένας 31χρονος οδηγός κατεβαίνει από τον περιφερειακό του Αγίου Λουκά με κατεύθυνση προς το στρατόπεδο.
Το κακό δεν αργεί… Η μικρότερη ξεφεύγει από το χέρι του παππού και πετάγεται στον δρόμο. Ο οδηγός, που ευτυχώς δεν έτρεχε, προσπαθεί να την αποφύγει, αλλά δεν έχει πολλά περιθώρια, καθώς δεξιά και αριστερά υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Παρασύρει την 7χρονη μαθήτρια και την τραυματίζει, μπροστά στα μάτια του παππού και της αδελφής της, αλλά και άλλων παιδιών και γονιών. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε αμέσως και μετέφερε το παιδί αιμόφυρτο στο νοσοκομείο.

Από την ενημέρωση που είχαμε, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, με τραύματα στο πρόσωπο και κατάγματα στα κάτω άκρα.
Ο οδηγός σοκαρισμένος μας έλεγε : «Έκανα ότι μπορούσα για να το αποφύγω… δεν έτρεχα… δεν φταίω εγώ, ελπίζω το παιδί να είναι καλά… Θέλω να φύγω να πάω στο νοσοκομείο να το δω».

«Ήταν θέμα χρόνου να γίνει το κακό», είπαν στο Lamiareport δάσκαλοι και γονείς. Ο διευθυντης του 12ου δημοτικού σχολείου κ. Δημήτρης Αμούντζιας έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έχει στείλει πολλά έγγραφα για να τοποθετηθεί σχολικός τροχονόμος και να ληφθούν μέτρα από την τροχαία, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε.