Στο «στόχαστρο» των αρμόδιων αρχών μπαίνουν τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» και 11 προσώπων, μεταξύ των οποίων του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας. Ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης, που χειρίζεται τη δικογραφία για τα οικονομικά της δομής, παρήγγειλε στην Οικονομική αστυνομία παραγγελία για εκτεταμένο και σε βάθος έλεγχο των οικονομικών.

Τα αδικήματα που διερευνώνται στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τέσσερα κακουργήματα αυτά της υπεξαίρεσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Για τα πρώτα δυο αδικήματα απαιτείται έγκληση από τη νέα διοίκηση της Κιβωτού, ωστόσο, εκτιμάται ότι αυτό θα συμβεί εντός της προθεσμίας που μετρά από την ολοκλήρωση του διαχειριστικού ελέγχου και η Εισαγγελία δεν δεσμεύεται να προχωρήσει την έρευνα της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για:

  • Φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία.
  • Διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση της έκβαση του.
  • έρευνα να έχουν δοθεί στην Κιβωτό πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους.
  • Άνοιγμα λογαριασμών για την τελευταία πενταετία σε εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού αλλά και σε λογαριασμούς των έντεκα φυσικών προσώπων στα οποία εκτός από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα συμπεριλαμβάνονται στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της Κιβωτού.

Στο άνοιγμα των λογαριασμών για τα φυσικά πρόσωπα, περιλαμβάνονται και κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή των προσώπων που επέχουν μπει στο «μικροσκόπιο».