Η συνέντευξη που είχε δώσει ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα για τις καταγγελίες που αφορούν την «Κιβωτό του Κόσμου» έχουν δημιουργήσει ερωτηματικά με βάση όσα είπαν, ενώ ορισμένοι εστίασαν στη γλώσσα του σώματος τους, μήπως αντλήσουν μια παραπάνω πληροφορία.

Έτσι, ο Μάριος Βογιατζής, ιδρυτής του Ινστιτούτου Γλώσσας του σώματος και ανίχνευσης ψεύδους μίλησε στην εκπομπή «Live News» και ανέφερε πως «η πρεσβυτέρα παρουσιάζεται πιο επιθετική, ενώ ο πατέρας Αντώνιος βγάζει κάτι άλλο. Η πρεσβυτέρα κουνάει το δάχτυλο, μιλάει για τα κακά παιδιά, ωστόσο επαναλαμβάνει την λέξη ”υποτίθεται”. Ο λόγος της δεν δείχνει καθόλου σίγουρος για αυτό που συμβαίνει».

Επίσης, ανέφερε ότι πρεσβυτέρα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, που έχει διάρκεια 16 λεπτά, λέει τακτικά φράσεις όπως «κατά τη γνώμη μου» και «εγώ θεωρώ». Πάνω σε αυτή την παρατήρηση ο ειδικός εξήγησε ότι όταν υπάρχει λεκτική εξέταση, τέτοια σημάδια έχουν μεγάλη σημασία.

Μάλιστα, σε σχέση με τον πάτερ Αντώνιο δήλωσε πως «στην αρχή παρατηρούμε ότι λέει ”σαν να είναι γεγονός”, ξέρετε έλεγαν ”γλώσσα λανθάνουσα, αλήθεια λέγει” στην ανάλυση της συμπεριφοράς αυτό ισχύει».