Το κατώφλι της Εισαγγελίας πέρασε ο εκδότης και δημοσιογράφος της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Ο εκδότης, ο οποίος έχει προβεί σε αποκαλύψεις για το θέμα των παρακολουθήσεων μέσω της εφημερίδας του, «έκλεισε» νέο ραντεβού με την αρμόδια εισαγγελέα για την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου όπως είπε, η κατάθεση του να δοθεί υπό το φως των νέων αποκαλύψεων που θα υπάρξουν την Κυριακή στην εφημερίδα του.

Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι σάρκα μια το Μέγαρο Μαξίμου, το Pretador οι και ΕΥΠ με κοινό τους θέμα τις παρακολουθήσεις.

Νωρίτερα, στην αρμόδια εισαγγελέα κατέθεσε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. Η κ. Γεροβασίλη έχει δηλώσει ότι και η ίδια έχει πέσει θύμα υποκλοπών και για το λόγο αυτό προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

Η κ. Γεροβασίλη σε δηλώσεις της υπογράμμισε πως κατέθεσε για να στηρίξει τη μήνυση της η οποία αφορούσε στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών της δεδομένων.

«Με δεδομένο τον κλονισμό που έχει προκαλέσει το όλο θέμα, η Δικαιοσύνη να ερευνήσει την υπόθεση και να ρίξει άπλετο φως σε αυτή» σημείωσε τονίζοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου κατεύθυνε τις παρακολουθήσεις παρακολουθώντας ακόμη και υπουργούς του όπως ο Ν. Δένδιας.