Η υπόθεση του κατά συρροή βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» του τηλεοπτικού σταθμού Mega στάθηκε στο ζήτημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του προγράμματος που παρουσιάζει η Αγγελική Νικολούλη, έμπειροι αστυνομικοί αναφέρουν πως όσο η έρευνα προχωράει, τόσο θα αποκαλύπτονται πρόσωπα και ρόλοι που θα προκαλέσουν το κοινό αίσθημα.

Στην εκπομπή, αναφέρθηκαν στο σοκ που έχει προκληθεί στην ελληνική κοινωνία όχι μόνο όσον αφορά στην υπόθεση της 12χρονης, αλλά και στο ότι το τελευταίο τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκων.

Μέσα σε λίγες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας επτά περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται ακόμα και πατέρες των θυμάτων. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, όλα τα ανήλικα παιδιά φιλοξενούνται σε δομή του οργανισμού.

Για την ακρίβεια, ο απολογισμός είναι 10 σεξουαλικά εγκλήματα σε 20 μέρες!

Η παρουσιάστρια παρουσίασε λεπτομερώς τις περιπτώσεις που συνέβησαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ταυτόχρονα, έδωσε και τα απαραίτητα τηλέφωνα που πρέπει να καλεί κάποιος εάν αντιληφθεί ότι κάτι συμβαίνει ή εάν έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η εξέλιξη της υπόθεσης στον Κολωνό

Στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης, οι τρεις τελευταίοι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης έναντι αμοιβής, ύστερα από ραντεβού που έκλεισαν με τη 12χρονη μέσω της εφαρμογής «Blindchat», οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Οι δύο από αυτούς προφυλακίστηκαν, ενώ για την τύχη του 36χρονου διοικητικού υπαλλήλου μεγάλου νοσοκομείου, την απόφαση θα κληθεί να πάρει το Δικαστικό Συμβούλιο, εξαιτίας διαφωνίας ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Έως τώρα, έχουν συλληφθεί έξι άτομα μαζί με τη μητέρα του ανήλικου θύματος, ενώ αναμένονται και άλλα εντάλματα και συλλήψεις, καθώς το παιδί έχει προσδιορίσει έναν αριθμό ατόμων από τα οποία βιάστηκε και για τέσσερις από αυτούς έχει δώσει επιπρόσθετες πληροφορίες.

Η πολύκροτη υπόθεση της 12χρονης ήρθε στο φως όταν οι θείοι της, στις διακοπές τους τον περασμένο Αύγουστο στη Λευκάδα, όπου τη φιλοξενούσαν, αντιλήφθηκαν τα πρόστυχα μηνύματα του Ηλία Μίχου. Ενημέρωσαν τη μητέρα της και την πίεσαν να κάνει την καταγγελία στην Αστυνομία. Ο εφιάλτης για την μικρή είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο.

«Μαζί με την αδελφή μου πήραμε το κινητό και ανακαλύψαμε αυτά τα απίστευτα πράγματα, με το κάθαρμα. Μας σηκώθηκαν οι τρίχες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο θείος της 12χρονης.

Με την παρουσία ψυχολόγου, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να καταλάβουν μέχρι ποιο σημείο έφτασε ο προφυλακισμένος για τη μαστροπεία. Το παιδί χρειάστηκε να εξηγήσει πως τη βίαζαν έως και πέντε άτομα που δεν είχε ξαναδεί ποτέ, μέσα σε ένα μισάωρο, πως δεν είχε καμία εικόνα για τα χρήματα και πως η μητέρα της δεν είχε καταλάβει τίποτα απ’ όσα συνέβαιναν.

Η μητέρα ωστόσο της 12χρονης φαίνεται πως «κάηκε» από τα εμβάσματα που βρέθηκαν στον τραπεζικό της λογαριασμό, τα οποία δεν ήταν μόνο από τον Μίχο αλλά και από πελάτη.

Επίσης, υπάρχει ένα SMS της 12χρονης που είναι αρκετά ενοχοποιητικό ως προς τη μεταφορά των χρημάτων.

Η μητέρα από την πλευρά της αρνείται πως ήταν κι εκείνη μαστροπός της κόρης της, αν και η Δικαιοσύνη δε φαίνεται να πείστηκε.