Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος που δολοφόνησε τη σύζυγο του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, δήλωσε δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι η κόρη του Λυδία θα πάει να μείνει στις Φιλιππίνες, αντί να παραμείνει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης δήλωσε ότι «πρόκειται για μία απρόσμενη παραβίαση του δικαιώματος της επικοινωνίας για την οικογένεια του εντολέα μου. Αυτή η εξέλιξη και η μη επικοινωνία με τους γονείς του Μπάμπη, δε θα κάνει καλό στο παιδί. Είμαι βέβαιος ότι θα δοθεί μία λύση μέσω της δικαστικής οδού. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σίγουρα δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για την προάσπιση του παιδιού, όπως η παραίτηση από δικαιώματα και η μεταβίβαση της περιουσίας του εντολέα μου».

Σημειώνεται, ότι η Σούζαν Κράουτς και η δύο ετών Λυδία, αναχώρησαν αεροπορικώς την Κυριακή για τη Μανίλα, όπου θα διαμείνουν για ένα διάστημα μαζί με την αδερφή της δολοφονημένης Κάρολαϊν. Η σκέψη της οικογένειας είναι να παραμείνει το παιδί εκεί για την υπόλοιπη ζωή του και η επικοινωνία με τους γονείς του καταδικασθέντα πατέρα να γίνεται μέσω skype. Αυτό θα ζητηθεί και δικαστικά από την πλευρά της οικογένειας Κράουτς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η οικογένεια της Καρολάιν μπορεί να αποφασίσει μονομερώς για τον τόπο διαμονής της μικρής Λυδίας καθώς ασκούν τη γονική μέριμνα και την επιμέλεια του παιδιού, ύστερα από δικαστική απόφαση.