Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα κρίθηκε ο Μανώλης Σοροπίδης για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη τον Οκτώβριο του 2017 στο Β´ Νεκροταφείο και σε δεύτερο βαθμό και καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη με την εισαγγελέα να ζητά να απορριφθεί το αίτημα επισημαίνοντας ότι για την αναγνώριση του ελαφρυντικού δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές και προσθέτοντας πως δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη χειροκρότησαν την πρόταση της εισαγγελέως ενώ νωρίτερα ζήτησαν από το δικαστήριο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης όπως πρωτοδίκως.

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι ο δολοφόνος της ΔώραςΤα πλήγματα αυτά έγιναν με μανία, με ιδιαίτερο μίσος, από κάποιον που ήθελε να κάνει φόνο. Θα μπορούσε με κάποια επιπόλαια πλήγματα να απομακρυνθεί. Τα πλήγματα όπως βεβαιώνει ο ιατροδικαστής έγιναν από τον ίδιο άνθρωπο, με τα ίδια όργανα. Αυτός που δολοφόνησε τη Δώρα ήταν ένα πρόσωπο κι ήταν ο κατηγορούμενος. Θεωρώ ότι το ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι η Δώρα δολοφονήθηκε από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Κατά την άποψη μου υπάρχουν κάποια θολά σημεία στην υπόθεση τα οποία ωστόσο δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ένα συμπέρασμα που να την διαφωτίζει» επεσήμανε η εισαγγελέας νωρίτερα.