Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο πατέρας των τριών κοριτσιών που την περασμένη Πέμπτη (22/9) κατήγγειλαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο τους γονείς τους για ενδοοικογενειακή βία με αφορμή το ότι ο άνδρας κλείδωσε τη μητέρα τους στο πλυσταριό.

Όπως μεταδίδει το larissanet.gr το πρωί της Δευτέρας (26/9) ο πατέρας των κοριτσιών φέρεται να χειροδίκησε εναντίον της 24χρονης κόρης του και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από το σπίτι για να αποφύγει τη σύλληψη.

Ο άνδρας όμως μετά από αναζητήσεις των Αρχών συνελήφθη νωρίς σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Χτύπησε την 24χρονη

Γυναίκα σε σκοτεινό φόντο

Όλα ξεκίνησαν σήμερα όταν τα δύο μεγαλύτερα κορίτσια έψαχναν ένα προσωπικό τους φάκελο στο σπίτι που μένουν μαζί με τους γονείς τους. Το γεγονός αυτό «πυροδότησε» την οργή του πατέρα που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο σπίτι. Άρχισε να βρίζει τις κόρες του και στη συνέχεια χειροδίκησε στην 24χρονη.

Όπως κατήγγειλαν οι τρεις αδερφές κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου την περασμένη Πέμπτη (22/9), όταν η μητέρα τους δικάζονταν για την παράνομη κατακράτηση στο πλυσταριό, δέχονταν σωματική και λεκτική βία από τους γονείς τους από νηπιακή ηλικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραγγέλθηκε από την εισαγγελέα που ήταν παρούσα στη δίκη, η διερεύνηση των πρόσφατων πράξεων ενδοοικογενειακής βίας που κατήγγειλαν οι κοπέλες, ώστε να ασκηθεί δίωξη στους δύο γονείς.

Όπως είχε καταθέσει χαρακτηριστικά η 24χρονη ενώπιον του δικαστηρίου εκείνη την ημέρα, ο πατέρας της, την έστειλε δύο φορές στο νοσοκομείο όταν η ίδια ήταν μαθήτρια δημοτικού. Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας επιβεβαίωσαν με τη σειρά τους και οι άλλες δύο αδερφές της.

Κατά τη διακοπή της δίκης, ο πατέρας είχε καταφερθεί κατά των παιδιών του λέγοντας πως «θα βάλετε τη μητέρα σας φυλακή». Τα επεισόδια λεκτικής βίας και απειλών από τον πατέρα συνεχίστηκαν και μετά το τέλος της δίκης, τις επόμενες ημέρες στο σπίτι και παρά τις συστάσεις του δικαστηρίου «να πέσουν οι τόνοι».

Τελικά, σήμερα το μεσημέρι ο πατέρας συνελήφθη μετά από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία ενώ θυμίζουμε ότι για το συμβάν της παράνομης κατακράτησης, η μητέρα καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και με τον όρο να παρακολουθεί συνεδρίες κάθε εβδομάδα σε κέντρο ψυχικής υγείας.