Τουλάχιστον δύο ένοπλες ληστείες –μία τετελεσμένη και μία απόπειρα- σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (22/9) με στόχο υπαλλήλους περιπτέρων στην Ηλιούπολη και στο Παλαιό Φάληρο.

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα στο Παλαιό Φάληρο, όταν δύο άγνωστοι δράστες προσέγγισαν τον υπάλληλο του περιπτέρου που λειτουργεί σε 24ωρη βάση και τον απείλησαν με όπλο για να τους δώσει τις εισπράξεις. Αυτός αντέδρασε ψύχραιμα και κατάφερε τελικά να αποτρέψει τη ληστεία, με τους δύο κακοποιούς να φεύγουν τελικά με άδεια χέρια.

Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, λίγο πριν τις 05:00 τα ξημερώματα, σε περίπτερο που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της Ηλιούπολης εμφανίστηκαν και πάλι δύο ένοπλοι ληστές, οι οποίοι απείλησαν τον υπάλληλο που εκείνη τη στιγμή εργάζονταν και κατάφεραν να του αποσπάσουν άγνωστο χρηματικό ποσό. Εκτός από πιστόλι, σε αυτή τη ληστεία, οι δράστες απείλησαν τον 25χρονο και με ένα σφυρί.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών, ωστόσο, τα ίχνη τους χάθηκαν. Την προανάκριση ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής που εξετάζει το ενδεχόμενο οι δράστες και στις δύο περιπτώσεις να είναι οι ίδιοι, ενώ εκτός από τις μαρτυρίες των υπαλλήλων οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους και υλικό από κάμερες ασφαλείας.