Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο, ο οποίος πέρασε νωρίτερα σήμερα το κατώφλι του ανακριτή. Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με τον περιορισμό της εξόδου από τη χώρα και την παρουσίασή του κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο 42χρονος, όταν έφτασε στον ανακριτή για την απολογία του, δεν έδωσε καμία απάντηση σε ερωτήσεις που του έκαναν δημοσιογράφοι.

Σημειώνεται πως ο πατέρας του παιδιού συνελήφθη, κατηγορούμενος για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι η 6χρονη εντοπίστηκε από ψαροντουφεκά σε βάθος έξι μέτρων κάτω από μια βάρκα. Εκείνος της πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο πατέρας της 6χρονης υποστήριξε ότι είχε βάλει στο παιδί του σωσίβιο και κολυμπούσε μαζί του στο νερό. Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω σε μια δεμένη βάρκα αλλά του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και η μικρή βρέθηκε στον βυθό σε βάθος 6 μέτρων, με τον πατέρα της να δηλώνει ότι δεν μπόρεσε να βουτήξει για να σώσει το παιδί καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με άσθμα.

«Υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια» ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, για την τραγωδία. Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έχει ανοίξει η δικογραφία για την υπόθεση και γίνεται σοβαρό προανακριτικό έργο από τις αρχές.

«Όλα ακόμα είναι στο επίπεδο υποψίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάσκας, εκτιμώντας ότι μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες θα υπάρχουν «απτές αποδείξεις» ώστε να κλείσει ο φάκελος και να αποσταλεί στην αρμόδια εισαγγελία.

«Περιμένουμε τουλάχιστον μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα να υπάρχουν απτές αποδείξεις για να μπορέσουμε να κλείσουμε τον φάκελο και να τον παραδώσουμε στην εισαγγελία» ανέφερε συγκεκριμένα.