Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε σήμερα το πρωί ο πατέρας της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε στην Κόρινθο. Ο θάνατος του κοριτσιού έχει προκαλέσει ερωτήματα στα οποία οι αρμόδιες αρχές αναζητούν απαντήσεις.

«Υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια» ανέφερε ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, για την τραγωδία. Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έχει ανοίξει η δικογραφία για την υπόθεση και γίνεται σοβαρό προανακριτικό έργο από τις αρχές.

«Όλα ακόμα είναι στο επίπεδο υποψίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάσκας, εκτιμώντας ότι μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες θα υπάρχουν «απτές αποδείξεις» ώστε να κλείσει ο φάκελος και να αποσταλεί στην αρμόδια εισαγγελία.

«Περιμένουμε τουλάχιστον μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα να υπάρχουν απτές αποδείξεις για να μπορέσουμε να κλείσουμε τον φάκελο και να τον παραδώσουμε στην εισαγγελία» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο πατέρας του παιδιού συνελήφθη και κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι η 6χρονη εντοπίστηκε από ψαροντουφεκά σε βάθος έξι μέτρων κάτω από μια βάρκα. Εκείνος της πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο πατέρας της 6χρονης υποστήριξε ότι είχε βάλει στο παιδί του σωσίβιο και κολυμπούσε μαζί του στο νερό. Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω σε μια δεμένη βάρκα αλλά του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και η μικρή βρέθηκε στον βυθό σε βάθος 6 μέτρων, με τον πατέρα της να δηλώνει ότι δεν μπόρεσε να βουτήξει για να σώσει το παιδί καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με άσθμα.