Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ότι συνεργάστηκε με τον αποκαλούμενο «ψευτογιατρό» απολογούμενος, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο πρώην υπουργός ο οποίος εμφανίζεται ως συνεργός του.

«Δεν τον γνωρίζω καν. Ούτε εντός, ούτε εκτός χειρουργείου τον έχω δει ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο «Dr Kontos» δεν ήταν παρών στο χειρουργείου του ασθενή που καταγγέλλει ότι μετά από επέμβαση απέκτησε ποσοστό αναπηρίας 85%.

«Σε τέτοια νευροχειρουργική επέμβαση, δε θα έμπαινε ποτέ μέσα (σ.σ. «ψευτογιατρός»). Το ακούω ότι ήταν παρών σε επεμβάσεις, ποτέ παρουσία μου. Καμία σχέση, καμία συνεργασία μαζί του, δεν έχω παραπέμψει ποτέ ασθενείς μου σε αυτόν» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος σημειώνοντας: «31 χρόνια θωρακοχειρουργός, με ακηλίδωτη καριέρα, δυστυχώς για μένα έχω δει τη φωτογραφία μου και το όνομα μου να παίζει σε εφημερίδες. Πολύ βαρύ για μένα. Έχω δεχτεί δεκάδες κλήσεις ασθενών μου που με ρωτούσαν τι και πως, ήθελαν να καταθέσουν για εμένα».

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «επιτυχημένη» την επέμβαση του ασθενούς η καταγγελία του οποίου τον έφερε στο εδώλιο μαζί με ακόμη δυο συναδέλφους του και τον «ψευτογιατρό». Ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως η επέμβαση ήταν επιβεβλημένη και είχε ενημερωθεί για αυτό τόσο ο ασθενής όσο και η σύζυγος του.

«Αισθάνομαι άβολα, πρέπει να απολογηθώ για ένα απολύτως επιτυχημένο χειρουργείο» είπε ο κατηγορούμενος και στη συμπλήρωσε : «Συμφώνησα να χειρουργηθεί ο ασθενής, ήταν επιβεβλημένη η επέμβαση για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του εκεί. Την παραμονή τον είχα ενημερώσει παρουσία της συζύγου του. Ήταν μία άκρως επιτυχημένη επέμβαση. Σε λιγότερο από δέκα μέρες ήταν σπίτι του. Αφαιρέθηκε μέρος δεξιάς πλευράς. Η αφαίρεση πλευράς δεν αποτελεί ακρωτηριαστική επέμβαση. Από Β Παγκόσμιο και μετά ενδείκνυται και εφαρμόζεται για ευστάθεια και αναπνευστική δεινότητα ασθενούς».

Στις επόμενες συνεδριάσεις θα απολογηθούν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση ενώ εκτιμάται ότι ο εισαγγελέας της έδρας θα προτείνει επί της ενοχής ή όχι τον Σεπτέμβριο.