Τρεις είναι πλέον οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στα Κάτω Πατήσια, αλλά και τους Αγίους Αναργύρους, το βράδυ του Σαββάτου. Πρόκειται για τον άνδρα που είχε παρασυρθεί από το όχημα των δραστών, ο οποίος τελικά, όπως διαπιστώθηκε, είχε δεχθεί και πυροβολισμούς. Ο τραυματίας είχε διασωληνωθεί, όμως τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Έτσι, οι τραυματίες είναι τρεις, δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρολισμών (ο ένας στο πόδι κι ο άλλος στην ωμοπλάτη) κι ένας πολίτης που δεν είχε σχέση με τη συμπλοκή. Μάλιστα, οι δύο πρώτοι είναι προγραμματισμένο να χειρουργηθούν σήμερα.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, πρόκειται να επισκεφτεί εκ νέου, στις 12:00, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, τους δύο αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της επίθεσης, που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, ήταν σεσημασμένος για υπόθεσεις ναρκωτικών.

Το χρονικό των δύο ένοπλων συμπλοκών

Όλα ξεκίνησαν στα Κάτω Πατήσια, όταν δύο παρέες προσπάθησαν να λύσουν τις διαφορές τους για υποθέσεις ναρκωτικών, όμως δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καυγάς στην οδό Κουρτίδου  και Νάζου, με ένα άτομο από την μία ομάδα  να ανοίγει πυρ και να σκοτώνει ένα άτομο από την δεύτερη ομάδα. Ένας ακόμη τραυματίστηκε από σφαίρα ενώ ένας άλλος, παρασύρεται από διερχόμενο αυτοκίνητο την στιγμή που προσπαθεί να γλιτώσει από τα πυρά.

πυροβολισμοί Κάτω Πατήσια

Ο δράστης της ανθρωποκτονίας, μετά την ένοπλη συμπλοκή, έκλεψε αυτοκίνητο πολίτη και κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Μπήκε σε μπαρ και αφαίρεσε 20 ευρώ. Στο μεσοδιάστημα είχε ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ με τους αστυνομικούς να ξεκινούν αναζητήσεις. Ο δράστης φέρεται να επιχείρησε να κάνει απόπειρα ληστείας και σε πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά εκείνη την στιγμή, τον εντόπισαν οι αστυνομικοί στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Τότε ξεκίνησε καταδίωξη, με τον άνδρα να ανοίγει πυρ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν. Δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ ο δράστης έπεσε νεκρός.