Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι της ελληνικής αστυνομίας, σε γνωστά μπαρ και κλαμπ στη Μύκονο, με στόχο να μπει τέλος στο φαινόμενο της προστασίας και των εκβιασμών.

Πάνοπλοι αστυνομικοί «συνοδεύουν» δυο άνδρες μέσα στα στενά της Μυκόνου, όπως φαίνεται στα αποκλειστικά πλάνα που έφερε στο φως ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων από τις επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι «Ράμπο» του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, αλλά και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Μυκόνου.

Σε μια πολύ συντονισμένη και μελετημένη επιχείρηση οι πάνοπλοι αστυνομικοί έχουν περάσει χειροπέδες στον Βουλγάρικης καταγωγής άνδρα που κατηγορείται για την επίθεση και το ξυλοδαρμό πριν από λίγες ημέρες με λοστό ενός ξενοδόχου. Παράλληλα με τη σύλληψη γίνονται και έλεγχοι σε κλαμπ που βρίσκονται σε μικρή απόσταση.

Σε άλλο ένα βίντεο ντοκουμέντο πάνω από 20 αστυνομικοί έχουν περάσει χειροπέδες σε δυο άνδρες και αφού τους έχουν περικυκλώσει τους οδηγούν στο Αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου.

Ο Βάιος Μαργιανός, επιχειρηματίας εστίασης στη Μύκονο,είδε να εκτυλίσσονται μπροστά από το εστιατόριο οι προσαγωγές των υπόπτων ατόμων, ενώ την ίδια ώρα όπως δηλώνουν οι μόνιμοι κάτοικοι της Μυκόνου αλλά και επιχειρηματίες η παρουσία της αστυνομίας μόνο καλό έκανε στο νησί.

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ., με τις επιχειρήσεις, επανήλθε το αίσθημα της ασφάλειας στη Μύκονο.