Στην τελική ευθεία μπαίνει η πολύκροτη υπόθεση που αφορά τους θανάτους των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα. Η προφυλακισμένη μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου συνομίλησε με την αδερφή της μετά τη μαραθώνια κατάθεση που έδωσε η Δήμητρα και αναμένεται να κληθεί ώστε να δώσει εξηγήσεις για τη Μαλένα και την Ίριδα. Παράλληλα, έρχονται νέες διώξεις που αφορούν τα δύο κορίτσια που πέθαναν πριν την Τζωρτζίνα.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους θανάτους της 6 μηνών Ίριδας και της 3,5 ετών Μαλένας βρίσκεται ήδη στα χέρια των εισαγγελέων βρίσκεται και όπως μετέδωσε το Mega στις αρχές της εβδομάδας οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα είναι έτοιμοι να αποδώσουν, σε άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, την ιδιότητα του υπόπτου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου περιμένει να ασκηθεί εναντίον της δίωξη και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της.

Ρούλα Πισπιρίγκου

«Είναι κάτι που περιμένουμε αν θα συμβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. Μας απασχολεί ως πιθανότητα» επεσήμανε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος και αποκάλυψε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο αδελφές από την Πάτρα.

Όπως είπε ο Όθων Παπαδόπουλος η Δήμητρα Πισπιρίγκου μετά τη μαραθώνια κατάθεση της στο ανθρωποκτονιών, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την προφυλακισμένη αδελφή της.

«Αισθάνθηκε έντονη ανησυχία. Είχαν επικοινωνία. Στη συνέχεια συζήτησαν το περιεχόμενο της κατάθεσης και το κλίμα που αντιμετώπισε η αδελφή της» σημείωσε.

«Πόλεμος» των ιατροδικαστών

Στο περιθώριο της προκαταρκτικής έρευνας συνεχίζεται ο πόλεμος των ιατροδικαστών ο οποίος ξέσπασε μετά τη διαρροή του πορίσματος Καρακούκη – Καλόγρηα. Αιχμή αποτελεί η αγενεσία φλεβόκομβου η οποία καταγράφηκε ως αιτία θανάτου της Ίριδας.

«Από την αρχή θεωρώ ότι έπρεπε να αμφισβητηθεί αυτή η αίτια θανάτου», τόνισε στο Mega ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Υπόθεση νεκρών παιδιών στην Πάτρα

Στη διαμάχη παρενέβη η πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, της οποίας μέλη είναι οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας, όπως και η Χριστίνα Τσάκωνα και Αγγελική Τσιόλα που έχουν κάνει τις νεκροψίες – νεκροτομές της Μαλένας και της Ιριδας, αντίστοιχα.

«Διαβάσαμε από τις διαρροές που έχουν γίνει ότι στο πόρισμα των κυρίων Καρακούκη και Καλόγρηα μνημονεύονται πλημμελείς συμπεριφορές των συναδέλφων που διενήργησαν τις δύο νεκροψίες – νεκροτομές. Αν είναι αληθείς οι πληροφορίες, τότε πρόκειται για άτοπη και άστοχη επισήμανση σ’ ένα τέτοιο πόρισμα», είπε η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου.

«Πόσο σύννομο είναι να μεταβάλλεται εκ των υστέρων μια ιατροδικαστική εκτίμηση, και μάλιστα μετά από 3 χρόνια και ενάμιση έτος αντίστοιχα; Πώς ξέρουμε ότι δεν θα παγιωθεί ως τακτική σε άλλες περιπτώσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ανασφάλεια δίκαιου;», κατέληξε στις δηλώσεις του ο δικηγόρος της 33χρονης.

Στο «μικροσκόπιο» οι συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς

Την ίδια στιγμή, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι καταθέσεις για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς την άλλη εβδομάδα, αφού η έρευνα για τον θάνατό της είναι ανοιχτή.