Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετίσουν σήμερα τον 22χρονο που έπεσε νεκρός στον Μυλοπόταμο από τις σφαίρες του 44χρονου συγχωριανού του.

Η σορός του 22χρονου θα βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας από τη 1 το μεσημέρι, ενώ στις 17:00 στον Ιερό Ναό Παναγίας Πεντηκοστής θα γίνει η κηδεία του αναφέρει το creta24.gr.

Χθες (13/6) μέσα σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού βαφτίστηκε ο νεογέννητος γιος του 22χρονου, όπως επιβάλει το έθιμο και πήρε το όνομα του πατέρα του. Υπενθυμίζουμε ότι το θύμα είχε γίνει πατέρας πριν περίπου 30 μέρες. Οι Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση υπό το φόβο βεντέτας.

Ο 22χρονος έπεσε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής, όταν ο 44χρονος, με τον οποίο φέρεται να είχαν χρόνια κτηματικές διαφορές, τον πυροβόλησε πισώπλατα τέσσερις φορές, με τις τρεις να βρίσκουν το σώμα του.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία μέλη των δύο οικογενειών φέρεται να είχαν συχνά φασαρίες ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν για διαφορές που τις χώριζαν. Το φονικό έγινε έξω από το σπίτι της αδελφής του θύματος, τη στιγμή που ο 22χρονος κατευθύνονταν προς το σπίτι της για να πάει σε κοινωνική εκδήλωση, ενώ όλα φέρεται να συνέβησαν μπροστά στα μάτια του πατέρα, του αδελφού και της αδελφής του 22χρονου.

Ωστόσο, είχε προηγηθεί ένα έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του 22χρονου και του 44χρονου σε δρόμο του χωριού, με τον 44χρονο να αποχωρεί και να επανέρχεται οπλισμένος στο σημείο λίγη ώρα αργότερα αναφέρει το neakriti.gr. Θολωμένος όπως φέρεται να είπε σε συγγενικά του πρόσωπα έβγαλε το όπλο του και μέσα από το αυτοκίνητό του, σημάδεψε το θύμα και το πυροβόλησε πέντε φορές πισώπλατα. Οι 3 σφαίρες βρήκαν τον άτυχο νέο στην λεκάνη, μία στην σπονδυλική στήλη και άλλη μία στο χέρι με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος, ενώ ο 44χρονος πάτησε τέρμα γκάζι και εξαφανίστηκε.

Το θύμα μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης από τα συγγενικά του πρόσωπα, που αδυνατούσαν να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν τον δικό τους άνθρωπο.

Την Παρασκευή η απολογία του 44χρονου

Ο δράστης παραδόθηκε χθες, ομολόγησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου. Ο 44χρονος παρέδωσε και το όπλο του εγκλήματος.

Με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας αλεξίσφαιρο ο 44χρονος καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας του 22χρονου στον οικισμό Αργουλιό βγήκε αργά το απόγευμα από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου. Όπως είπε θόλωσε από τον τσακωμό τους και σκότωσε τον 22χρονο.

Ο εισαγγελέας τού άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.