Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει ένα πρωτοφανές περιστατικό –με εμφανή ρατσιστικά κίνητρα- που συνέβη λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (2/5) επί της οδού Γ’ Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Θύμα είναι ένας 28χρονος Πακιστανός, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με αεροβόλο όπλο από άγνωστο σε αυτόν άτομο που οδηγούσε ταξί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του ταξί κατέβασε το παράθυρο και πυροβόλησε τρεις φορές προς το μέρος του (σ.σ. βρίσκονταν μαζί με άλλους ομοεθνείς του μετά τη γιορτή «Είντ Ουλ Φιτρ» που γίνεται για τη λήξη του ραμαζανιού), τραυματίζοντας τον στο κεφάλι λίγα εκατοστά μακριά από το μάτι.

Ευτυχώς το όπλο ήταν αεροβόλο και τα βλήματα ήταν μεταλλικά σφαιρίδια, γι’ αυτό και απεφεύχθησαν τα χειρότερα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 28χρονο Πακιστανό στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου αφού του χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, αποχώρησε. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το περιστατικό δεν είχε γίνει γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., αλλά αναδείχθηκε έπειτα από καταγγελία του ΚΕΕΡΦΑ, που δημοσίευσε και φωτογραφία του θύματος.