Για τον τραυματισμό της 8χρονης σε παιδική χαρά της Θεσσαλονίκης μίλησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδης υπογραμμίζοντας πως έχει ήδη ξεκινήσει ένορκη διοικητική εξέταση. Την ίδια στιγμή ελεύθερος αφέθηκε ο προϊστάμενος συντήρησης καθώς ο εισαγγελέας Πρωτοδικών δεν άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του.

Η 8χρονη μετά τον τραυματισμό της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο επανασυγκόλλησης του δαχτύλου της.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης διενεργεί ήδη ένορκη διοικητική εξέταση για τον τραυματισμό της 8χρονης στην παιδική χαρά στη Νέα Παραλία» επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδης. Ο κ. Κυριζίδης μαζί με τον 62χρονο υπεύθυνο των Συντηρήσεων Δημοτικών Κτηρίων και Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το θέμα, ενώ χθες οδηγήθηκαν αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να γίνει έρευνα, αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη. Ζήτησε επίσης να προσκομιστεί η ιατρική εξέταση του παιδιού και να κληθούν να καταθέσουν όλοι όσοι έχουν σχέση με το θέμα, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα.

Ο 62χρονος υπεύθυνος συντήρησης έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερος, ενώ ο κ. Κυριζίδης, ο οποίος παρουσιάστηκε και ως συνήγορος του μιλώντας στην ΕΡΤ εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για το συμβάν και δήλωσε «παρακολουθούμε συνεχώς μαζί με τον δήμαρχο την εξέλιξη της υγείας της 8χρονης και ευχόμαστε να έχει θετική έκβαση, όπως μέχρι στιγμής πληροφορούμαστε».

«Ο τελευταίος έλεγχος της εν λόγω παιδικής χαράς έγινε την περασμένη Πέμπτη» είπε ο αντιδήμαρχος ενώ και σε ερώτηση σχετικά με καταγγελία στο διαδίκτυο το προηγούμενο διάστημα για τσουλήθρα στον ίδιο χώρο λέγοντας πως «Την Παρασκευή καθαιρέθηκε ένα άλλο επικίνδυνο παιχνίδι, ενώ έγιναν επιδιορθώσεις και σε άλλες δύο παιδικές χαρές. Δεν βρέθηκε τίποτα άλλο. Η έρευνά μας θα αποδείξει το αν ήταν ορατό και αντιληπτό το πρόβλημα που υπήρχε στην τσουλήθρα κατά την έρευνα και τι έχει συμβεί πραγματικά σε όλη αυτήν την ιστορία. Η καταγγελία δεν αφορά την εν λόγω τσουλήθρα όπου τραυματίστηκε η 8χρονη αλλά σε άλλη, που καθαιρέθηκε από υπαλλήλους του τεχνικού τμήματος. Η πραγματογνωμοσύνη θα δείξει τι έχει συμβεί» υπογράμμισε.

Ο αντιδήμαρχος, σε σχετική ανακοίνωση την οποία είχε εκδώσει χθες (2/5) αναφέρει πως «για τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την καταλληλότητα των χώρων όπου παίζουν τα παιδιά, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που εκτείνονται στα όριά του, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη. Ειδικότερα, προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση 25 παιδικών χαρών και η συντήρηση των υπολοίπων 37 που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε 17 παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά όργανα προσβάσιμα και σε παιδιά με αναπηρίες.»