«Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγο μου» είπε απευθυνόμενος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος όταν ρωτήθηκε για τη θέση του σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Ο κατηγορούμενος πιλότος, μάλιστα, ισχυρίστηκε πως εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αγαπά την Καρολάιν. «Αυτό δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ από τη μέρα που τη γνώρισα» είπε.

  • Πρόεδρος: Αποδέχεστε ή όχι τις κατηγορίες;
  • Κατηγορούμενος: Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα και την αγαπώ Αυτό δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ από τη μέρα που τη γνώρισα .
  • Πρόεδρος: Έχετε πει ότι τελούσατε κατάσταση βρασμού;
  • Κατηγορούμενος: Αυτός είναι ο ισχυρισμός μου δεν υπήρχε προμελέτη κανένας όφελος η κέρδος από εμένα από αυτή την πράξη.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου σημείωσε πως είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστούν δικάσιμοι για την υπόθεση όταν νομικός εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου, που παρίσταται ως πολιτική αγωγή, δήλωσε κώλυμα για την συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης.

«Γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί αίθουσα, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δεκτό το αίτημα, σε αυτό το κτίριο γίνονται όλες οι μεγάλες δίκες για τις υποθέσεις που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την κοινή γνώμη» υπογράμμισε η πρόεδρος. Η δίκη διεξάγεται, σήμερα, σε μια από τις μικρότερες αίθουσες του δικαστηρίου, την ελάχιστη παρουσία εκπροσώπων του Τύπου και ακροατηρίου, συνολικά εννέα άτομα για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων άνοιξε αστυνομικός ο οποίος περιγράφει όσα συγκλονιστικά αντίκρισε όταν μπήκε στο σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου λίγο μετά τις 8:30 το πρωί. Ο 34χρονος συνοδευόταν από τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και φορούσε χειροπέδες πισθάγκωνα.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεταφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο: