Ανοίγει σήμερα (18/3) η αυλαία της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος είναι αντιμέτωπος με ένα βαρύ κατηγορητήριο που αφορά σε ένα βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014 σε βάρος τριών γυναικών, συναδέλφων του. Ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται, εκτός απροόπτου, να μην δώσει το «παρών» στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επικαλούμενος λόγους υγείας.

Ο συνήγορος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος με δηλώσεις του έκανε γνωστό ότι ο προφυλακισμένος ηθοποιός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχει χάσει μέσα στη φυλακή 25 κιλά. «Δεν είναι σε θέση σωματικά να παραστεί στο δικαστήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος σημειώνοντας πως ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, Πρόθεση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου είναι να ζητήσει διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας. «Από τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής μίας δίκης δεν είναι σε θέση να είναι εκεί, δε θα ξεκινήσει η δίκη» τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης και συμπλήρωσε «Και μετά, αν δε μπορεί να έρθει, θα τον παρακαλέσω να έρθει έστω και με καροτσάκι. Διότι δίκη χωρίς να είναι «παρών» ο Φιλιππίδης, θα είναι παρωδία». Ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγήθηκε στην φυλακή τον περασμένο Ιούλιο όταν δεν κατάφερε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα πως οι καταγγελίες σε βάρος του είναι ανυπόστατες. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, απολογούμενος, ισχυρίστηκε πως έπεσε «θύμα εκδίκησης» και μίλησε για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς αλλά και «μανία εκδίκησης».

Οι δικαστές του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου «έδειξαν» το δρόμο για το εδώλιο στον Πέτρο Φιλιππίδη υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση στην οποία αναφέρεται ότι «τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι καταγγελίες

Η πρώτη γυναίκα καταγγέλλει τον κατηγορούμενο ηθοποιό ότι, με την πρόφαση ενός ρόλου, την παρέσυρε στο καμαρίνι του και την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων. Στο καμαρίνι του καταγγέλλεται ότι παρέσυρε το 2010 και την δεύτερη ηθοποιό προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Σύμφωνα με την μαρτυρία, ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να την βιάσει. Η δεύτερη γυναίκα που καταγγέλλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού, τον Αύγουστο του 2014, υποστηρίζει ότι δέχτηκε επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του την ώρα που θα την πήγαινε στο σπίτι της.

Οι γυναίκες που καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη αναμένεται να βρεθούν στο δικαστήριο ζητώντας την τιμωρία του. Μάλιστα, ως μάρτυρες, προκειμένου να καταθέσουν για τα γεγονότα που περιγράφουν, έχουν προτείνει πολύ γνωστές συναδέλφους τους, ηθοποιούς. Μεταξύ αυτών, η Κάτια Δανδουλάκη, η Χρύσα Παππά, η Λένα Δροσάκη και η Εβελίνα Παπούλια.