Για δεύτερη ημέρα θα καταθέσει σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο νεαρός Αιγύπτιος ο οποίος έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη ότι τον βίασε ενώ ήταν ανήλικος.

Ο μάρτυρας αναμένεται να δεχτεί ερωτήσεις σχετικά με τα γεγονότα που αναφέρει ότι βίωσε τόσο από την πολιτική αγωγή όσο και από την υπεράσπιση που αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του.

Ο νεαρός στη μαρτυρία του αναφέρθηκε στη σχέση εμπιστοσύνης που ένιωθε ότι είχε με τον κατηγορούμενο καθώς τον θεωρούσε, όπως είπε, μέντορά του και του είχε εκμυστηρευτεί το όνειρο του να γίνει ηθοποιός. «Δεν ήξερα ότι θα μπορούσε ένας άνθρωπος να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα παιδί… Δε σκέφτηκα ότι θα με βιάσει. Ένα όχι είναι όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας στην κατάθεση του και πρόσθεσε «Με εκμεταλλεύτηκε, μου δώσε το μικρό ψαράκι για να με τραβήξει έξω, εκμεταλλεύτηκε την αθωότητά μου. Δεν είχα εμπειρίες από τίποτα και προφανώς αυτό το είδε και ήμουν το κατάλληλο θύμα. Εγώ ήμουν σαφής με τον κατηγορούμενο, του είχα πει ότι δεν είμαι ομοφυλόφιλος. Το μόνο πράγμα που είχα με τον κατηγορούμενο ήταν ότι θα με βοηθούσε επαγγελματικά…».

Δημήτρης Λιγνάδης: Είμαι αθώος

Έφτασε στο δικαστήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ο κατηγορούμενος, για τέσσερις βιασμούς σκηνοθέτης αρνείται όσα του αποδίδονται. «Είμαι αθώος» δήλωσε χθες απευθυνόμενος στο δικαστήριο λίγο πριν ο 27χρονος σήμερα Αιγύπτιος, ο οποίος ταξίδεψε από το εξωτερικό για να καταθέσει, ξεκινήσει να ξετυλίγει την ιστορία του. «Ήθελα να μιλήσω αλλά δεν μπορούσα. Έχασα τις αισθήσεις μου μετά από αυτό. Παίζει να κράτησε ένα δυο, τρία λεπτά. Έχασα τις αισθήσεις μου. Ξύπνησα την επόμενη ημέρα, με κάτω το παντελόνι και το εσώρουχό μου. Ήμουν έξω στο μπαλκόνι, κοίταξα γύρω μου να δω αν ήταν ο κατηγορούμενος. Δεν ήταν. Εκείνη τη στιγμή ένιωθα πολύ φόβο. Ήθελα να τρέξω να βρω έξω. Ντύθηκα πολύ γρήγορα, δεν τον είδα στο σαλόνι και άνοιξα την πόρτα και έφυγα. Πήγα στον φίλο μου, χτύπησα μου άνοιξε και μπήκα μέσα. Δεν είπα σε κανέναν τίποτα, δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Θυμόμουν τα τελευταία λεπτά πριν λιποθυμήσω αλλά ήξερα ότι ο κατηγορούμενος με είχε βιάσει…» περιέγραψε ο 27χρονος.

Τρεις ακόμη νεαροί άνδρες αναμένουν τη σειρά τους για να ανέβουν στο βήμα του μάρτυρα καθώς και εκείνοι έχουν καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη ότι τους βίασε.