Καθώς το θρίλερ με τα τρία παιδιά στην Πάτρα, που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, συνεχίζονται, στο στόχαστρο των Αρχών που διερευνούν τους θανάτους των κοριτσιών, μπαίνει ο θάνατος της Ίριδας σε ηλικία μόλις 6 μηνών.

Το κοριτσάκι, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου», δηλαδή εκφυλισμό κυττάρων της καρδιάς που οδηγούν σε σταμάτημα των ηλεκτρικών διεγέρσεων και κατ’ επέκταση ανακοπή.

Το μοιραίο βράδυ μαζί με τη μητέρα της οικογένειας, Ρούλα Πισπιρίγκου κοιμήθηκε στο σπίτι η αδελφή της, Δήμητρα. Όπως περιέγραψε η θεία των παιδιών σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, γύρω στις 7.30 το πρωί το μωρό ξύπνησε και η μητέρα σηκώθηκε και του έβαλε την πιπίλα στο στόμα. Στη συνέχεια πριν τις 11 πήγαν να το ξυπνήσουν και η θεία είδε ότι δεν ανέπνεε. Μάλιστα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου τονίζει στη δήλωσή της, και μάλιστα με έμφαση, ότι «κακώς λένε οι δημοσιογράφοι ότι το παιδί πήγαν να το ξυπνήσουν στις 11.30. Ήταν πριν τις 11 που πήγαν. Πρώτα ειδοποίησαν τον Μάνο Δασκαλάκη να σπεύσει, στη συνέχεια έκαναν προσπάθεια αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ.

Η θεία των τριών παιδιών φάνηκε να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ότι το παιδί το βρήκαν χωρίς αισθήσεις πριν τις 11 ενώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», η μητέρα είχε πει «το παιδί το εντόπισαν χωρίς αισθήσεις στις 11.30».

Η «Πελοπόννησος» έχει στην διάθεσή της το «καταγραφικό» από το ΕΚΑΒ και τη συνομιλία μεταξύ του Κέντρου του 166 και του πληρώματος του ασθενοφόρου που θα έφθανε στο σπίτι της οικογένειας. Όπως αποδεικνύεται, το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11.37 και έφθασε στο σπίτι της οικογένειας σε 7 λεπτά ενώ είχε ήδη φτάσει ο πατέρας της οικογένειας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας το κυριότερο ερώτημα για τον θάνατο της Ίριδας είναι πότε βρέθηκε νεκρή και αν το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε ενώ ήταν ήδη αργά.

Τελικά, το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Εξειδικευμένες εξετάσεις ζήτησαν οι αστυνομικοί

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega η Αστυνομία ζήτησε εξειδικευμένες εξετάσεις για να φωτίσουν τις συνθήκες θανάτου των τριών παιδιών, γι’ αυτό και τα αποτελέσματά τους θα καθυστερήσουν.

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών, που έχει αναλάβει την υπόθεση, περιμένει να συλλέξει όλα τα στοιχεία προκειμένου να ξεκινήσει την έρευνα, η οποία θα συνοδεύεται και από καταθέσεις.

Τα ερωτήματα στο ιατρικό ιστορικό

Νέα ερωτήματα προέκυψαν για τον θάνατο των τριών παιδιών καθώς φέρεται να υπάρχουν κενά στο ιατρικό ιστορικό, ιδιαίτερα μετά την αναφορά της μητέρας των κοριτσιών ότι νόσησε με σοβαρή μορφή καρκίνου.

Το ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» (22/2) ανέφερε ότι η μητέρα των παιδιών δήλωσε στους γιατρούς που φρόντιζαν την Μαλένα το 2019, πως πάσχει από σοβαρή μορφή καρκίνου και μόνη λύση είναι το χειρουργείο. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή να συμπαθήσουν την μητέρα και να υποχωρήσουν στο αίτημα της, να νοσηλευτεί το παιδί σε μονόκλινο δωμάτιο.

Παρόλα αυτά το ρεπορτάζ του «Live News» τονίζει πως κάτι τέτοιο δεν έχει καταγραφεί επίσημα σε κανένα ιατρικό δεδομένο, ούτε στο ιστορικό των παιδιών για τυχόν κληρωνομικές ή οικογενειακές ασθένειες.