Σε τέσσερις συλλήψεις για λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων, στο Χαϊδάρι και στο Γέρακα Αττικής, προχώρησαν, βραδινές ώρες της 5ης Ιουνίου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων, βραδινές ώρες της 5ης Ιουνίου, πραγματοποίησε, με τη συνδρομή υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων, στο Χαϊδάρι και στο Γέρακα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά τον έλεγχο στους χώρους του πρατηρίου στο Χαϊδάρι, το οποίο δεν είχε άδεια λειτουργίας, βρέθηκε Δ.Χ. φορτηγό με επικαθήμενο, το οποίο ήταν έμφορτο με πετρέλαιο κίνησης ποσότητας 19.910 λίτρων, για το οποίο δεν ήταν εφοδιασμένο με τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία και έγγραφα καταβολής οφειλόμενων δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Επίσης εντοπίσθηκαν, με τη συνδρομή κλιμακίου του υπουργείου Ανάπτυξης, επιμελώς κρυμμένοι, δύο σωλήνες καυσίμων, οι οποίοι κατέληγαν σε παράνομη δεξαμενή καυσίμων, εντός του πρατηρίου.

Συνελήφθησαν ο 36χρονος υπεύθυνος του πρατηρίου, ο 31χρονος οδηγός του Δ.Χ. Φορτηγού, ενώ αναζητείται ο 29χρονος υπήκοος Ρουμανίας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Παράλληλα, κατά τον έλεγχο στους χώρους του πρατηρίου στο Γέρακα, βρέθηκε Δ.Χ. φορτηγό, το οποίο όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της ιδίας ημέρας εξήλθε από Εταιρεία Πετρελαίων έμφορτο με 11.998 λίτρα πετρελαίου κίνησης, τα οποία σύμφωνα με τα παραστατικά έγγραφα έπρεπε να παραδοθούν σε εικονικές διευθύνσεις. Ωστόσο αυτά μεταφορτώθηκαν στο φορτηγό και παραδόθηκαν με παράνομο τρόπο στο πρατήριο του Χαϊδαρίου.

Συνελήφθησαν ο 35χρονος υπεύθυνος του πρατηρίου και ο 34χρονος οδηγός του φορτηγού.

Κατασχέθηκαν: Ένα Δ.Χ. φορτηγό-τράκτορας με επικαθήμενο, πετρέλαιο κίνησης ποσότητας 19.910 λίτρων και το χρηματικό ποσό των 49.579 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.