Με την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά να έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» παρουσίασε το τί έλεγε η μια εκ των δύο ιδιοκτητριών της δομής όταν η εκπομπή έκανε έρευνα για το τί συνέβαινε εντός των τειχών του, όταν έγιναν οι πρώτες καταγγελίες.

Αίσθηση προκαλεί η κυνικότητα της γυναίκας. «Θα απολογούμαι εγώ γιατί επέλεξε ο χάρος να τους πάρει;», είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Σήμερα απολογούνται – Τί υποστηρίζει ο δικηγόρος των ιδιοκτητριών

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθούν σήμερα (12/2) οι επτά συλληφθέντες για να απολογηθούν για τα όσα συνέβαιναν στο γηροκομείο στα Χανιά. Κατηγορούμενοι με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, είναι οι δύο ιδιοκτήτριες, δύο γιατροί, δύο νοσηλεύτριες και ο γραμματέας του γηροκομείου.

Άλλα τριάντα άτομα, ανάμεσά τους συμβολαιογράφοι, γιατροί και υπάλληλοι του Δημοσίου, κατηγορούνται για πλημμελήματα.

Οι επτά συλληφθέντες κατηγορούνται από κοινού για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για ανθρωποκτονίες τελεσθείσες εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο και δια παραλείψεως κατά συρροή και σε απόπειρα, για συνολικά τριάντα θανάτους ηλικιωμένων από το 2009 έως το 2021 και οκτώ απόπειρες.

Η οικονομική εκμετάλλευση, οι απάτες με τα ακίνητα, οι ακατάλληλες τροφές που τους ανάγκαζαν να καταναλώνουν και τα βαριά ψυχοφάρμακα, που τους ακινητοποιούσαν, είναι κάποια από τα ειδεχθή εγκλήματα που φέρεται να διέπραξαν.

Ο Νίκος Ρουσσόπουλος, δικηγόρος των δύο ιδιοκτητριών του γηροκομείου, μητέρας και κόρης, αντέκρουσε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως όλα θα καταρρεύσουν σύντομα, γιατί δεν έχουν ισχυρές νομικές βάσεις.