Νέες αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για το γηροκομείο στα Χανιά, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί, παρά τις καταγγελίες που πληθαίνουν. Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και εξήγησε, γιατί η δομή λειτουργεί ακόμα και δεν έχει σφραγιστεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έγιναν αναφορές στον εισαγγελέα από το 2009, ενώ σε πρόσφατο έλεγχο στη δομή, δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση. Μάλιστα, κανένας συγγενείς ηλικιωμένων που συνεχίζουν να φιλοξενούνται εκεί, δεν έχει επικοινωνήσει με την περιφέρεια.

«Από το 2009 μέχρι το 2011 έγιναν απανωτές δικαστικές προσπάθειες με αναφορές στον εισαγγελέα για να σφραγιστεί δομή, που τότε λειτουργούσε, χωρίς πυρασφάλεια και χωρίς άδεια λειτουργίας και δεν κατάφεραν να την σφραγίσουν», είπε χαρακτηριστικά..

Παράλληλα, δήλωσε ότι «ζητήσαμε όλα τα ονόματα των φιλοξενουμένων και ειδοποιήσαμε έναν προς έναν τους συγγενείς, όμως δεν τους πήραν. Η μονάδα δεν εκκενώθηκε και δυστυχώς δεν έγινε το παραμικρό. Πήρε προσωρινή άδεια λειτουργίας, αργότερα μόνιμη και μετά επεκτάθηκε, μέχρι που φτάσαμε στα σημερινά επίπεδα».

«Κάναμε αναφορά στον εισαγγελέα»

Μεταξύ άλλων, ο κ.Καλογερής δήλωσε πως «η μονάδα συνεχίζει να λειτουργεί ακόμη, παρά τις καταγγελίες. Έγινε πρόσφατα έλεγχος και δεν διαπιστώθηκε παράβαση. Όμως δεν υπάρχει υπεύθυνος για να απευθυνθούμε σε περίπτωση που συμβεί κάτι. Κάναμε αναφορά στον εισαγγελέα για το τί πρέπει να πράξουμε, καθώς ο/η υπεύθυνος είναι προφυλακισμένος/η. Ποιο άτομο έχει τον πρώτο ρόλο αν συμβεί το παραμικρό;»

«Και να σφραγίσουμε την δομή, ποιος θα πάρει τους ασθενείς; Πρέπει να εκκενωθεί κανονικά. Εμείς μπορούμε να πάρουμε την απόφαση, αλλά όχι να σφραγίσουμε. Δεν μας έχει ενοχλήσει κανείς από τις οικογένειες που έχουν ακόμη μέσα άτομα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.