Σοκαριστική είναι η μαρτυρία του γιου μια ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία πέθανε μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι στο γηροκομείο κολαστήριο στα Χανιά, το οποίο ερευνάται για τουλάχιστον 30 θανάτους ηλικιωμένων και οκτώ απόπειρες. Ο κ. Χουρδάκης μιλάει για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «την άφησαν αβοήθητη με αιμορραγία για 3 μέρες, μέχρι που πέθανε».

«Η μητέρα μου όταν μπήκε εκεί μέσα περπατούσε κανονικά και τέσσερις μήνες μετά βρέθηκε δεμένη με καταστολές, την ξεκάνανε και εκείνη και τους υπόλοιπους ηλικιωμένους» αναφέρει ο κ. Χουρδάκης στο neakriti.gr με τη μαρτυρία του να έρχεται να συμπληρώσει όλα όσα έχουν έρθει στο φως για το γηροκομείο.

Τα παιδιά της άτυχης γυναίκας δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί της για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της καραντίνας, έχοντας έτσι άγνοια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε η μητέρα τους: «Από την στιγμή που ξεκίνησε η καραντίνα δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε. Το τραγικό της όλης ιστορίας είναι ότι μας κοροϊδεύαν. Μου έλεγαν ότι η μητέρα μου έχει ουρολοίμωξη», ότι ανέλαβε ο γιατρός και άλλα.

«Η σχισμή ήταν μεγάλη και αιμορραγούσε, την άφησαν με ένα απλό επίδεσμο»

Η μητέρα του κ. Χουρδάκη είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, όπως αναφέρουν μάρτυρες, δεν είχε όμως την κατάλληλη περίθαλψη και βοήθεια. Της έδεσαν έναν επίδεσμο στο κεφάλι, έχασε τις αισθήσεις της, και μετά από τρεις ημέρες αβοήθητη, με αιμορραγία, κατέληξε.

«Μετά από το θάνατό της, όταν πήγε ο αδερφός μου, δεν τον άφησαν να την δει, μέχρι να την ντύσουν. Αυτό που διαπίστωσα εγώ, κατά την κηδεία, όταν αφαιρέθηκαν τα λουλούδια από πάνω της, είδα τις μελανιές και τους επιδέσμους στα χέρια της».

«Μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων καταλάβαμε ότι η μητέρα μου, ενώ ήταν δεμένη έπεσε από το κρεβάτι και χτύπησε το κεφάλι της και την άφησαν χωρίς καμία περίθαλψη!». Παρόλο που μάρτυρας ανέφερε ότι η σχισμή ήταν μεγάλη και αιμορραγούσε, οι υπεύθυνοι την άφησαν με ένα απλό επίδεσμο, ώσπου τρεις μέρες αφού είχε χάσει τις αισθήσεις της πέθανε.

«Μας μιλούσαν στο τηλέφωνο και μας έλεγαν πως όλα είναι καλά!», αναφέρει ο γιος της αδικοχαμένης γυναίκας.

Σημειώνεται ότι οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση πήραν αναβολή για να απολογηθούν αύριο, Σάββατο.