Αναβολή για να απολογηθούν αύριο, Σάββατο πήραν οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση με το γηροκομείοκολαστήριο στα Χανιά, το οποίο ερευνάται για τουλάχιστον 30 θανάτους ηλικιωμένων και οκτώ απόπειρες.

Ενώ αναμενόταν να οδηγηθούν για απολογία σήμερα οι τέσσερις από τους επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του γηροκομείου «Αγία Σκέπη» (του 50χρονου γιατρού, υγειονομικού υπεύθυνου της μονάδας, της 42χρονης και 47χρονης νοσηλεύτριας και του 42χρονου διοικητικού υπαλλήλου) τελικά θα οδηγηθούν αύριο στην ανακρίτρια ώστε να απολογηθούν την ίδια μέρα με τους άλλους τρεις συλληφθέντες (την 67χρονη ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας, την 43χρονης κόρης και συνδιαχειρίστριας και τον70χρονο ψυχίατρο).

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του flashnews.gr, αύριο να τεθεί αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος της ιδιοκτήτριας και της κόρης της, Νίκος Ρουσσόπουλος «Δε γίνεται να μην έχουν λάβει οι συνήγοροι υπεράσπισης αντίγραφα όλης της δικογραφίας και του κατηγορητηρίου. Δεν είναι δυνατόν σε μια δικογραφία 13.000 σελίδων με τόσο βαριά αδικήματα να καλείται κάποιος να απολογηθεί χωρίς να έχει αντίγραφο της πλήρους δικογραφίας. Εμείς θα θέσουμε αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας, ώστε να γίνει η διαδικασία όπως έπρεπε να γίνει δικονομικά, χωρίς εντάλματα σύλληψης, να κληθούν οι άνθρωποι όποτε κρίνει ο εισαγγελέας και ο ανακριτής και να αποδείξουμε αυτά που πρέπει να αποδειχτούν».