Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται και τα 11 άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονική επίθεση στον Άλκη στη Θεσσαλονίκη, μετά την παράδοση στις ελληνικές αρχές και του 20χρονου που είχε διαφύγει στην Αλβανία. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το μυστήριο με το 12ο άτομο που φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονία, ο οποίος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου Polo που έστριψε στην οδό Γαζή και σταμάτησε μπροστά από τον 19χρονο και την παρέα του.

Για τον άνδρα αυτόν δεν δίνουν στοιχεία οι υπόλοιποι συλληφθέντες στην απολογία τους, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν δώσει μόνο το μικρό του όνομα «Ντίνος». Ο άνδρας, ακόμα, φέρεται να είναι ελληνικής καταγωγής, 20-25 ετών, μελαχρινός με κοντό μούσι και ύψος περίπου 1,80, ενώ εκείνη την ημέρα φέρεται να φορούσε σκούφο. Φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του γκρι Polo.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, o εντοπισμός του ατόμου αυτού, που κανείς δεν θέλει να κατονομάσει, είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς το όχημά του ήταν το αυτοκίνητο που μετέφερε τους λεγόμενους σκληρούς της υπόθεσης.

Στο άτομο αυτό αναφέρθηκε σήμερα και υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, λέγοντας ότι «χθες παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ ο Αλβανός που είχε φύγει από τη χώρα την αμέσως επόμενη μέρα από τη δολοφονία του Άλκη. Ακούω για κάποιον “μεγάλο” που διαφεύγει της σύλληψηςΓια το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει “μικρός” και “μεγάλος”. Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη».

Εκτός από 12ο δράστη, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη ανέφερε ότι εξετάζεται η εμπλοκή και τέταρτου αυτοκινήτου στην επίθεση.

«Εγώ είχα πει από την αρχή ότι εμπλέκεται και τέταρτο αυτοκίνητο και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από τον ενδελεχή έλεγχο των καμερών. Θα γυρίσουν πίσω όλη την κίνησή τους και θα φανεί όλη η διαδρομή που έκαναν τα αυτοκίνητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τέσσερις απολογούνται σήμερα, ανάμεσά τους και ο «Αθηναίος»

Άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι έχουν περάσει σήμερα το κατώφλι της ανακρίτριας, ανάμεσά τους και ο 25χρονος «Αθηναίος» τον οποίο αυτός που κρατούσε το δρεπάνι έδειξε ως δολοφόνο του Άλκη.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων που απολογήθηκε σήμερα, ο 23χρονος, φέρεται να δήλωσε τα εξής στην ανακρίτρια: «Τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένεια του Άλκη. Συγγνώμη που ήμουν εκεί, αλλά δεν απομακρύνθηκα από το αυτοκίνητο και δεν τον χτύπησα».

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην ανακρίτρια

«Έχει δει ποιος έφερε το δρεπάνι και πότε ξεκίνησαν να γίνονται τα χτυπήματα»

Στο μεταξύ ο 20χρονος που παραδόθηκε χθες πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.
Ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος, δήλωσε στο LIVE NEWS πως ο 20χρονος είδε ποιος κρατούσε το δρεπάνι και το μαχαίρι και ότι πρόκειται να κατονομάσει όσα είδε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

«Εδώ και τρεις ώρες ήμουν στο αστυνομικό μέγαρο και μίλησα αναλυτικά με τον εντολέα μου. Είμαι σε θέση να πω κάποια πράγματα που αφορούν την ουσιαστική θέση του. Είναι ένα πρόσωπο που έχει μία περιφερειακή δράση, ένα πρόσωπο που δεν συμμετείχε στο επεισόδιο. Ο εντολέας μου δεν έχει συμμετάσχει σε κανενός είδους χτυπήματα».

«Έχει δει ποιος έφερε το δρεπάνι και πότε ξεκίνησαν να γίνονται τα χτυπήματα. Θα κατονομάσει όσα έχει δει. Έχουμε μία υπόθεση τραγική κι ένα αποτέλεσμα τραγικό. Πράξεις που είναι αδικαιολόγητες. Η τροπή που πήρε το περιστατικό είναι αδικαιολόγητο. Ο ίδιος είναι συντετριμμένος και με ρώταγε εάν μετέφερα τα συλληπητήριά του στους γονείς του Άλκη», δήλωσε ο κ. Σπυράτος, ο οποίος τόνισε πως ο 20χρονος είδε το ξεκίνημα της επίθεσης.