Προθεσμία για τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 πήρε για να απολογηθεί ο 20χρονος Αλβανός, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη και είχε διαφύγει στην Αλβανία.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, ο 20χρονος έφτασε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι.

Μέσω του υπόγειου πάρκινγκ των Δικαστηρίων, οδηγήθηκε στο γραφείο της εισαγγελέως πρωτοδικών προκειμένου να επικυρωθεί το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε ενώπιον την 7ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.

Είχε προηγηθεί, το πρωί, η μεταγωγή ακόμη τεσσάρων κατηγορούμενων για την ίδια υπόθεση, μεταξύ αυτών και του 25χρονου που κατονομάστηκε από συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον 19χρονο.

Ο ένας μετά τον άλλον θα περάσουν από το γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το άγριο έγκλημα. Η ποινική τους μεταχείριση θα αποφασιστεί μετά το πέρας των απολογιών τους, κάτι που αναμένεται αργά το απόγευμα.

Στα Δικαστήρια ο 20χρονος Αλβανός

Χθες απολογήθηκαν τρεις ακόμη συλληφθέντες και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκαν προφυλακιστέοι, όπως είχε συμβεί με τρεις ακόμη συγκατηγορουμένους τους, τα προηγούμενα 24ωρα.

Όλοι διώκονται -μεταξύ άλλων- για ανθρωποκτονία με δόλο και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με δόλο. Οι πράξεις είναι από κοινού και αφορούν αφενός τη δολοφονία του 19χρονου και αφετέρου τον τραυματισμό των δύο φίλων του.