Ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία και εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, παραδόθηκε στα σύνορα στις ελληνικές Αρχές και μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (10/2) ο 20χρονος με καταγωγή από την Αλβανία εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Κορυτσάς για να παραδοθεί και εμφανίστηκε θετικός στο να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Ο 20χρονος θα βρίσκεται τις επόμενες ώρες στη Θεσσαλονίκη, με τον Αντιστράτηγο και Γενικό Επιθεωρητή της Αστυνομίας στη Βόρεια Ελλάδας, Κωνσταντίνο Σκούμα, να ηγείται της συνοδείας.

«Εμφανίστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη πριν από λίγο στα ελληνοαλβανικά σύνορα, δυνάμει εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης, 20χρονος αλλοδαπός που εμπλέκεται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη», αναφέρει η αστυνομία.

Γιατί αφέθηκε ελεύθερος από την Αλβανία

Ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος από τις αλβανικές Αρχές, καθώς σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία αν δεν απαγγελθούν κατηγορίες σε κάποιον που είναι κρατούμενος για 10 ώρες τότε εκείνος μένει ελεύθερος.

Σημειώνεται επίσης πως μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας δεν υπάρχει συμφωνία για έκδοση σε εντάλματα, οπότε και ο 20χρονος θα μεταβεί στα σύνορα όπου εκεί θα τον περιμένουν οι ελληνικές Αρχές για να τον παραλάβουν.

Άλλοι τρεις στη φυλακή – Ο 21χρονος με το δρεπάνι «έδειξε» για δολοφόνο τον «Αθηναίο»

Ο δικηγόρος του 21χρονου που είχε το δρεπάνι και εμπλέκεται με την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη, αποκάλυψε πως ο ο νεαρός είπε στην ανακρίτρια ποιος ήταν εκείνος που σκότωσε τον 19χρονο και υπέδειξε πού βρίσκεται το φονικό μαχαίρι.

Ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, είπε για τον 21χρονο: «Ανέφερε ποιος ήταν αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη με ένα μαχαίρι και μάλιστα έχει υποδείξει στην ανακρίτρια που βρίσκεται αυτό το μαχαίρι με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του παιδιού».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο 21χρονος δεν οδηγούσε το όχημα, ενώ «έδειξε» ότι ο δολοφόνος είναι ο συνοδηγός του αυτοκινήτου. Πρόκειται για το Polo το οποίο έστριψε στην οδό Γαζή σταματώντας μπροστά από τον Άλκη και την παρέα του, το οποίο οδηγούσε το 12ο άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα και στη θέση του συνοδηγού καθόταν ο «Αθηναίος».

«Δεν οδηγούσε ο εντολέας μου. Καθόταν πίσω, δεν έχει καμία σχέση. Ο συνοδηγός που καθόταν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο εντολέας μου ανέφερε πως ήταν αυτός που έκανε αυτή την πράξη», σημείωσε ο κ. Λύτρας, ενώ εξήγησε ότι το μαχαίρι είναι τύπου «καράμπιτ».

Στη φυλακή οι τρεις που απολογήθηκαν σήμερα

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Μετά από μαραθώνιες απολογίες ανακρίτρια και εισαγγελέας, ομόφωνα, τους «έδειξαν» το δρόμο για τη φυλακή. Πρόκειται για δύο νεαρούς, 21 ετών, κι έναν 23χρονο.

Μέχρι στιγμής προφυλακίστηκαν για το φονικό επεισόδιο έξι κατηγορούμενοι. Αύριο θα περάσουν την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες.

Ο 11ος που ταυτοποιήθηκε για το άγριο έγκλημα παραδόθηκε νωρίτερα στις αρχές της Αλβανίας, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του ο συνήγορός του.