«Σαφάρι» έχουν εξαπέλυσει οι Αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε παράνομες μεταφορές μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι επιχειρούν να ταξιδέψουν σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, μέσω των συνόρων Ελλάδας-ΠΓΔΜ. Μόνο τις τελευταίες ώρες συνελήφθησαν -σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις σε περιοχές του Κιλκίς- τέσσερις διακινητές, ενώ εντοπίστηκαν συνολικά 29 αλλοδαποί.

Η πρώτη περίπτωση αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα στην εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων, στο ύψος του Πλατανιά. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν φορτηγάκι, τύπου βαν, στο εσωτερικό του οποίου «στοιβάζονταν» 25 αλλοδαποί, ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα πρόσφυγες από τη Συρία. Ο οδηγός του οχήματος, ένας 23χρονος Βούλγαρος, συνελήφθη μαζί με δύο ακόμη συμπατριώτες του 28 και 32 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε δεύτερο όχημα που λειτουργούσε ως προπομπός.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε οτι οι κατηγορούμενοι ως διακινητές είχαν «φορτώσει» τους πρόσφυγες από τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να τους μεταφέρουν, έναντι χρηματικής αμοιβής, στους Ευζώνους Κιλκίς.

Τον ίδιο προορισμό εκτιμάται ότι είχε ένας 38χρονος Έλληνας οδηγός, ο οποίος που συνελήφθη χθες βράδυ σε δεύτερη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.. Μετέφερε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του τέσσερις Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι θα κατέβαλαν αντίτιμο μόλις θα έφταναν στον προορισμό τους.