Έτοιμος να παραδοθεί στην Ελλάδα είναι ο 20χρονος Αλβανός που έχει διαφύγει στην Αλβανία, όπως είπε ο συνήγορός του Π. Σπυράτος. Υοπενθυμίζεται ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

«Θα συναινέσει να έρθει στην Ελλάδα για να δώσει εξηγήσεις που φορούν τον ρόλο τους και θα τύχει μίας δίκαιης δίκης στη χώρα μας» είπε, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί νωρίτερα και τον ήθελαν να παραδίδεται στις Αρχές τις επόμενες ώρες.

Δολοφονία Άλκη: Τι δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του 20χρονου

«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των Ελληνικών Αρχών. Είναι συντετριμμένος για το γεγονός. Είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του. Ο εντολέας μου είχε περιφερειακό ρόλο. Εκφράζει τα συλλυπητήρια του. Το γεγονός ότι εμφανίζεται μόνος του έχει ενδιαφέρον. Έχει να δώσει εξηγήσεις όσον αφορά το ρόλο του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορός του.

Στον ανακριτή τρεις από τους συλληφθέντες

Στο μεταξύ υπό άκρα μυστικότητα και από την πλαϊνή πύλη του Δικαστικού Μεγάρου στη Θεσσαλονίκη έφτασαν το πρωί της Πέμπτης τρεις ακόμη κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις νεαροί θα βρεθούν ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας και θα απολογηθούν για τα όσα διαδραματίστηκαν τη μοιραία νύχτα που ο 19χρονος Άλκης ξεψύχησε μετά από χτύπημα με δρεπάνι.

Προφυλακιστέοι έχουν κριθεί ακόμα δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, ενώ ήδη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος, που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη της Ελληνικής Αστυνομίας. Το παζλ της ανακρίτριας συμπληρώνεται αύριιο Παρασκευή, με τις καταθέσεις των υπολοίπων τεσσάρων κατηγορουμένων.