Ανατριχίλια προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για το τον τρόπο που έδρασε το τάγμα θανάτου που δολοφόνησε τον 19χρονο Άλκη στη Θεσσαλονίκη και τραυμάτισε άλλους δύο φίλους του.

Σήμερα Πέμπτη (10/2) συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη. Ενώπιον της 7ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης αναμένεται να βρεθούν σήμερα τρεις εξ αυτών. Χθες απολογήθηκαν δύο και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, παίρνοντας τον δρόμο για τις φυλακές, όπως συνέβη με τον 23χρονο, που είχε αποτελέσει την πρώτη σύλληψη.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Παρασκευή (11/2) όταν την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσουν οι τέσσερις τελευταίοι συλληφθέντες.

Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών. Πλην ενός 20χρονου Αλβανού -που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης- όλοι έχουν συλληφθεί. Τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να παραδίδεται σήμερα ή αύριο στις Αρχές.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Και οι δύο παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν στο σημείο του άγριου εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Συγκινητικά μηνύματα, φανέλες, ζωγραφιές στο σημείο δολοφονίας του 19χρονου Άλκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να απολογήθηκε ότι «συνεπλάκη με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι».

Ο δεύτερος από την πλευρά του, 21 ετών Έλληνας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρεται να είπε ότι δεν είχε καμία ενεργό συμμετοχή στην επίθεση.

Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών. Πλην ενός 20χρονου Αλβανού – που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης – όλοι έχουν συλληφθεί.

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των φίλων του Άλκη

Ανατριχιαστικά ντοκουμέντα περιλαμβάμονται στο κείμενο της δικογραφίας που ξεπερνά τις 100 σελίδες.

Την ώρα που οι περιγραφές των φίλων του Άλκη για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν από τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ σοκάρουν, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Για πρώτη φορά διακρίνονται τα σκαλιά που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Φαίνονται 2 άτομα να τρέχουν και ακόμη δύο να στέκονται πάνω από τον αιμόφυρτο Άλκη. Οι υπόλοιποι τρέχουν προς τα αυτοκίνητα για να εξαφανιστούν αφήνοντας πίσω τους ένα 19χρονο παιδί νεκρό και άλλα δύο μέσα στα αίματα.

«Είχα πάνω μου το αίμα του Άλκη»

Η κατάθεση του 20χρονου Άγγελου, φίλου του 19χρονου Άλκη που ήταν δίπλα του όταν δέχθηκε τα δολοφονικά χτυπήματα, είναι ανατριχιαστική. Το τάγμα εφόδου ήταν αποφασισμένο για σφαγή.

Αίματα παντού, κραυγές, εκκλήσεις για βοήθεια. Κανείς από την αδίστακτη συμμορία όμως δεν σταματούσε.

«Έβαλα τα χέρια μου στο ύψος των πλευρών μου για να προστατευτώ και αυτός με το μαχαίρι άρχισε να με καρφώνει στα πόδια. Συγκεκριμένα, με κάρφωσε τρεις φορές στο αριστερό μου πόδι. Ταυτόχρονα με χτυπούσε με μπουνιές στο κεφάλι και ένα δεύτερο άτομο. Εκείνη την ώρα άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει “Βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω”».

Ο Άγγελος προσπάθησε να σώσει τον φίλο του. Ήταν αδύνατο. Τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα και δολοφονικά.

«Με κράτησαν τρία άτομα και εκεί έφαγα και μία ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Τότε με κάρφωσε και πάλι αυτός με το μαχαίρι στο δεξί μου πόδι αυτή τη φορά. Έπεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Άλκη, κατάφερε για λίγο να σταθεί στα πόδια του αλλά μετά από δύο μέτρα ξαναέπεσε κάτω. Προσπαθούσα να του μιλήσω αλλά δεν επικοινωνούσε».

Η εικόνα του 19χρονου Άλκη πεσμένου στο πεζοδρόμιο όπως την περιγράφει ο φίλος του σοκάρει.

«Έτρεχε πάρα πολύ αίμα από το πόδι του. Είχα γεμίσει και εγώ με αίματα παντού, έτρεχε αίμα από το κεφάλι μου, από τα πόδια μου και είχα πάνω μου και το αίμα του Άλκη».

Έδρασαν σαν εγκληματική οργάνωση

Στην ανακρίτρια οι δύο συλληφθέντες για την δολοφονία του Άλκη

Σοκάρει η στιγμή που ο Άλκης δέχεται τη δολοφονική επίθεση, όπως την περιγράφουν οι φίλοι του στις καταθέσεις τους.

Η παρέα του Άλκη καθόταν στα σκαλιά μίας πολυκατοικίας όταν ξαφνικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, μαυροφορεμένοι, με κουκούλες, μαχαίρια ρόπαλα ακόμα και δρεπάνι, τους επιτέθηκαν απρόκλητα, με τρόπο που παραπέμπει σε εγκληματική οργάνωση.

«Περίπου μισή με μία ώρα αργότερα, είδα ξαφνικά να έρχονται από την οδό Πλαστήρα προς το μέρος μας τρία άτομα, ο πρώτος από τους οποίους μας ρώτησε ‘τι ομάδα είστε;’. Ταυτόχρονα, από την αντίθετη πλευρά, ήρθαν άλλα τέσσερα άτομα και ουσιαστικά μας περικύκλωσαν. Από ό,τι θυμάμαι, εγώ απάντησα ότι είμαστε Άρης και την ίδια στιγμή τα άτομα αυτά άρχισαν να μας χτυπάνε». Το τάγμα εφόδου είχε πάει έτοιμο για σφαγή. Οπλισμένοι.

«Γύρω στις 00.30, όπως υπολογίζω, είδα ξαφνικά μία ομάδα δέκα με δεκαπέντε ατόμων να έρχεται κοντά μας από την πλευρά της οδού Νικολάου Πλαστήρα. Ο πρώτος κρατούσε ένα δρεπάνι. Από πίσω του είδα ότι άλλο άτομο κρατούσε στα χέρια του ένα μαχαίρι με ίσια λάμα μήκους περίπου δεκαπέντε εκατοστών και ένα ακόμη άτομο που κρατούσε ένα ξύλινο ρόπαλο καφέ ανοικτού χρώματος μήκους περίπου πενήντα εκατοστών».

Ένα ακόμη φίλος του Άλκη, ο Δημήτρης 19 ετών προσπαθεί να γλιτώσει αλλά δέχεται επίθεση με δρεπάνι.

«Εγώ έτρεξα από την αντίθετη πλευρά που μας επιτέθηκαν. Όπως γύρισα την πλάτη μου ένοιωσα ένα χτύπημα στον αριστερό γλουτό». Λίγο αργότερα άκουσε κάποιον από την ομάδα εφόδου να καλεί σε φυγή.

«Φτάνοντας Παπαναστασίου με Πλαστήρα, είδα ότι τα αυτοκίνητα των δραστών ήταν ακόμα εκεί, κάποιοι ήταν ακόμα μέσα και φωνάζανε ‘Άντε πάμε, πάμε’».

πλάνο από τη δολοφονία του Άλκη

Ο 20χρονος δεν αναγνώρισε κανέναν από τους δράστες, σε αντίθεση με τον 19χρονο ο οποίος «είδε» έναν εκ των δραστών, κατά 60% στο πρόσωπο του 23χρονου, πρώτου συλληφθέντα και ήδη προφυλακισμένου.

«Μοιάζει πολύ με αυτόν που κρατούσε το δρεπάνι. Τον προσομοιάζω σε ποσοστό περίπου 60%. Τα μαλλιά του, το μέτωπο και το σχήμα του προσώπου του είναι ίδια, όπως ταιριάζει και ο σωματότυπος του».

Και οι δύο φίλοι του Άλκη ξεκαθάρισαν στις καταθέσεις τους πως δεν είχε προηγηθεί τίποτα ανάμεσα σε εκείνους και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ούτε τους είχαν δώσει οποιαδήποτε αφορμή.

Σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι στις καταθέσεις τους αναφέρουν πως ο 21 ετών Έλληνας ήταν ο κάτοχος του φονικού δρεπανιού. Ο ίδιος όμως ο οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ ισχυρίζεται πως δεν χτύπησε με αυτό ποτέ τον Άλκη παρα μόνο έναν φίλο του 19χρονου που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης. Μετα την δολοφονική επίθεση ο σκληρός οπαδός του δικέφαλου του Βορρά σύμφωνα με τον 23χρονο οδηγό του λευκού αυτοκίνητου ήταν αναστατωμένος και ανήσυχος.

«Ο Ι.Κ. μπροστά σε όλους είπε χαρακτηριστικά: “Έκανα μ@λ@κία, ξέχασα εκεί το δρεπάνι”», δήλωσε ο 23χρονος στην απολογία του.

Κούγιας: Όλοι θα καταδικαστούν για όλα

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, δήλωσε στο Live News πως σέβεται το τεκμήριο αθωότητας κάθε ανθρώπου, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τίθεται θέμα τεκμηρίου αθωότητας καθώς οι δράστες ομολογούν τη συμμετοχή τους στις πράξεις αυτές.