Από γνωστή οικογένεια της Τήνου κατάγεται ο 25χρονος, που παραδόθηκε χθες, Τρίτη, ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Ο 25χρονος, που σήμερα εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή είχε πάει στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους μήνες για να εργαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες και στο νησί καταγωγής του, έπειτα από τη δολοφονία του Άλκη και όσο ο κατηγορούμενος κρυβόταν σε σπίτια φίλων για να εξαφανίσει στοιχεία που τον μπλέκουν στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο 25χρονος φέρεται να είναι σκληροπυρηνικός χούλιγκαν του ΠΑΟΚ και αναρτούσε στα social media εικόνες από τους οργανωμένους οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» και τις συγκρούσεις τους, ενώ ταξίδευε στις οργανωμένες εκδρομές στα ματς εκτός έδρας. Το προφίλ του στο facebook είναι γεμάτο με φωτογραφίες από την Τούμπα και την εξέδρα του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ σε μια από τις αναρτήσεις του φέρεται να γράφει «σε ποθώ όπως η μολότοφ τον μπάτσο».

Τον θεωρούσαν «άτυπο αρχηγό» της ομάδας

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε τον ρόλο του «τσιλιαδόρου» στην επίθεση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι τον σέβονταν και τον θεωρούσαν «άτυπο αρχηγό» της ομάδας.

Αρνείται ότι συμμετείχε στο έγκλημα ο 25χρονος – Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το grtimes.gr αναφέρουν ότι ο 25χρονος αρνείται ότι συμμετείχε στην ανθρωποκτονία.

Η συνήγορός του ανέφερε ότι «το γεγονός πως παραδόθηκε πρέπει να εκτιμηθεί».

Στο μεταξύ, εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο στην Αλβανία. Συγκεκριμένα, στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει φτάσει το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού 20χρονου Αλβανού που πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από ομάδα οπαδών.

Οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου, ξεκινούν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή. Ειδικότερα, σήμερα είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν στην ανακρίτρια τρεις συγκατηγορούμενοι του 25χρονου, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή μαζί με άλλους πέντε που επίσης κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι θα απολογηθούν τελικά δύο απ’ αυτούς, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η μεταγωγή τους στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Όλοι οι παραπάνω διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Ανάμεσά τους είναι οκτώ Έλληνες κι ένας Αλβανός, 20 έως 25 ετών.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη προφυλακιστεί ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την αιματηρή επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.