Newsroom

Σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας, η οποία κατήγγειλε ότι βιάστηκε την Πρωτοχρονιά σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. Ο δικηγόρος του 27χρονου Β.Λ., ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία είναι ο άνθρωπος που τη βίασε, μίλησε για το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων είναι αρνητικά, με την πλευρά του κατηγορούμενου κάνει λόγο για δικαίωση.

«Τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Εμείς από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι δεν είχαμε σχέση με όσα μας κατηγορούσαν. Είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

Οι εντολείς μου, στο άκουσμα των αποτελεσμάτων, δεν ένιωσαν απλώς ανακούφιση, αλλά δικαίωση.

Επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους εναντίον παντός υπευθύνου», δήλωσε ο Δημήτρης Τσάκος, δικηγόρος του Β.Λ. στο «Πρωινό».

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινοπώρου, «εκείνοι επιμένουν στη θέση τους από την αρχή ότι δεν πρέπει να τους εμπλέκουν σε ζητήματα βιασμού. Επιμένουν ότι δεν βιάστηκε αλλά ήταν με τη συναίνεσή της η όποια πράξη».

Οι επόμενες κινήσεις της πλευράς της 24χρονης

Ο  τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα δήλωσε νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ: «Θα ζητήσουμε την επανεξέταση για να είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι ορθά. Οφείλουμε να κάνουμε και ένα δεύτερο έλεγχο. Μετά, μπορούμε να ζητήσουμε και την εξέταση τριχών που μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα για την ουσία που ψάχνουμε, το χάπι του βιασμού, τέσσερις έως έξι εβδομάδες, μετά την αναφερόμενη πράξη».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι η πλευρά της Γεωργίας θα ζητήσει να εξαλειφθεί κάθε διαγνωστικό μέσο που υπάρχει, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία θα διαρκέσει καιρό.

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία…»

Ανακοίνωση για τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας.

Αναφορικά με το αλκοόλ επισημαίνει πως «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης». Όσον αφορά δε, τις ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα το λεγόμενο χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του, όπως τονίζει, «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες.

Ο κ. Ζιώγας σημειώνει, επιπλέον, ότι θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της 24χρονης, όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν.

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία…» καταλήγει, μεταξύ άλλων, η δήλωσή του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.