Οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας για την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη έφτασαν στην ανακρίτρια, με πληροφορίες από την πλευρά των συνηγόρων του κατηγορούμενου να αναφέρουν πως τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και δεν δείχνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ «ελάχιστη» είναι η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε στα εξετασθέντα δείγματα ούρων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ σε περίπτωση που ο ισχυρισμός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για ανατροπή στην υπόθεση, αφού ήταν από τους βασικούς ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας.

Το πόρισμα παρέδωσε καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας για την υπόθεση, ο οποίος ενημέρωσε την ανακρίτρια για το περιεχόμενό του.

Αντιδείγμα θα ζητήσει ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης

Σύμφωνα με το thesstoday.gr από το περιβάλλον της 24χρονης ο τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί θα ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων.

Η αντίδραση της πλευράς της Γεωργίας

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα λέει στο Newsbeast πως ο ίδιος δεν έχει δει τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενώ δεν είναι βέβαιος και για την εγκυρότητα των διαρροών Όπως μας είπε: «Δεν έχω πάρει ακόμα στα χέρια μου τα αποτελέσματα. Το έγγραφο του εργαστηρίου θα το πάρω αύριο το πρωί και το ίδιο μου είπε και ο Ζιώγας (ο δικηγόρος της Γεωργίας).

Με δύο λόγια: πρώτα θέλουμε να δούμε το αποτέλεσμα προσεχτικά και με τα ίδια μας τα μάτια. Αν όμως είναι όντως αυτό το αποτέλεσμα ενδεχομένως να προβούμε σε περαιτέρω διερεύνηση. Υπάρχουν πράγματα να κάνουμε από εδώ και πέρα. Θα δούμε τα αποτελέσματα και θα αποφασίσουμε. Μπορούμε κατ’ αρχάς να κάνουμε επανεξέταση των ήδη υπαρχόντων ούρων, μπορούμε να ζητήσουμε εξετάσεις από άλλα μέρη του σώματος, ο, τι μπορούμε θα το κάνουμε».

Ο κος Γαλεντέρης πάντως τονίζει στο Newsbeast πως ο, τι επιπλέον ζητήσει σε σχέση με νέες εξετάσεις στην Γεωργία Μπίκα, σε συνεννόηση πάντα με τον δικηγόρο της Αθανάσιο Ζιώγα αυτά θα γίνουν στην Ελλάδα, αφήνοντας αιχμές στο γιατί στάλθηκε τελικά το δείγμα της Γεωργίας στην Ελβετία. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιλέξουμε άλλο εργαστήριο σε άλλη χώρα. Στην Ελλάδα υπάρχουν εργαστήρια τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν τα πάντα».