Newsroom

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά, έφτασαν χθες στα χέρια της ανακρίτριας, αλλά τα πράγματα περιπλέχτηκαν ακόμη περισσότερο. Η ΕΛΑΣ εξέδωσε μια ανακοίνωση για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει η κοινή γνώμη, ενώ η ίδια η Γεωργία προχώρησε σε δηλώσεις που έρχονταν σε σύγκρουση με όσα έλεγε η αστυνομία.

Το θρίλερ με τις τοξικολογικές εξετάσεις πήρε λοιπόν παράταση, καθώς αρχικά έγινε γνωστό από την πλευρά του κατηγορούμενου πως ήταν αρνητικές. Όπως αναφέρθηκε, τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και δεν δείχνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών. «Ελάχιστη» είναι η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε στα εξετασθέντα δείγματα ούρων.

Η ΕΛΑΣ για τις τοξικολογικές εξετάσεις

Γεωργία Μπίκα

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης αναφέρει τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας οι αστυνομικοί της αρμόδιας προανακριτικά υπηρεσίας χειρίστηκαν και εξακολουθούν να χειρίζονται την υπόθεση με την δέουσα επιμέλεια και προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητά της ενώ προέβησαν αμέσως σε όλες τις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις για τη διασφάλιση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων.

Ειδικότερα, το περιστατικό καταγγέλθηκε από την 24χρονη μεσημβρινές ώρες της 1/1/2022 στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ενώ την ίδια ημέρα, πέραν των λοιπών προανακριτικών πράξεων, έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες:

  • Ελήφθησαν από την παθούσα δείγματα ούρων, αφού της χορηγήθηκαν σε συνεννόηση με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, δύο σφραγισμένοι ουροσυλλέκτες, οι οποίοι ελέχθησαν προηγουμένως μακροσκοπικά από αστυνομικούς της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς υπήρχαν υπόνοιες χορήγησης σε αυτή ναρκωτικών ή άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών. Ανωτέρω ουροσυλλέκτες διατηρήθηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, μέχρι την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, που παραδόθηκαν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Α.Π.Θ..
  • Κατασχέθηκε ο απαραίτητος ρουχισμός της παθούσας, ο οποίος απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προς εξερεύνηση και ανίχνευση τυχόν βιολογικού υλικού.
  • Χορηγήθηκε, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, έγγραφο σημείωμα στην παθούσα για την ιατροδικαστική της εξέταση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Κατά την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα (2/1/2022) στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ελήφθησαν (5) πέντε στειλεοί με επιχρίσματα της παθούσας για προσδιορισμό βιολογικού υλικού (DNA), τα οποία μας παραδόθηκαν την 03/01/2022 και απεστάλησαν στα αρμόδια εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Σημειώνεται ότι, το σύνολο των δειγμάτων που ελήφθησαν κατά τις ανακριτικές διαδικασίες μέχρι την αποστολή τους στα αρμόδια εργαστήρια, διαφυλάχτηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρους της ως άνω Υπηρεσίας, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Η σχετική έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών παρελήφθη πρωινές ώρες σήμερα (1/2/2022), εντός σφραγισμένου φακέλου και παραδόθηκε αυθημερόν στο 5ο Τακτικό Ανακριτικό Γραφείο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Επίσης, από το εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Α.Π.Θ. παραδόθηκε σήμερα (1/2/2022) η έκθεση τοξικολογικών εξετάσεων στο ίδιο ως άνω Γραφείο.

Η απάντηση της Γεωργίας Μπίκα

Η Γεωργία Μπίκα σχολίασε την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αφότου έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των τοξικιλογικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη.

«Δεν μου έδωσαν καν ουροσυλλέκτες (οι αστυνομικοί). Μου είπαν πως έπρεπε να βγω έξω και να πάω να αγοράσω. Έψαχνα για περίπου 40 λεπτά να βρω φαρμακείο. Έβλεπα θολά. Με τη βοήθεια του GPS βρήκα φαρμακείο και όταν γύρισα δεν μου είπε κανείς τους πως έπρεπε να δώσω ούρα εκείνη τη στιγμή», ανέφερε μιλώντας στον λογαριασμό του Instagram του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Βέβαια, η δήλωσή της έρχεται σε σύγκρουση με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., πως της παραχωρήθηκαν δύο σφραγισμένοι ουροσυλλέκτες έπειτα από συνεννόηση με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, ανέφερε πως αφότου πήγε στην Αστυνομία «μου πήρε κατάθεση ένας αστυνομικός. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κι ενώ είχα πει πως βρισκόμουν σε αυτό το νοσοκομείο δεν είχαν δώσει καν εντολή για να μην καθαριστεί το δωμάτιο. Όταν άλλαξαν βάρδια, ο αστυνομικός που ήρθε είπε “κακώς παίρνετε κατάθεση από την κοπέλα, ενώ δεν έχετε διατάξει να μην καθαριστεί το δωμάτιο”».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο