«Εδώ και δύο εβδομάδες έχω στοχοποιηθεί εγώ προσωπικά, η οικογένειά μου και οι συνεργάτες μου γύρω από έναν ανελέητο πόλεμο λάσπης στο όνομά μου», δήλωσε ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που διαγράφηκε). Νωρίτερα σήμερα σημειώθηκε έκρηξη με γκαζάκια σε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη, στην οποία βρίσκεται το γραφείο του.

«Από τις 2 Ιανουαρίου δεν έχω καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Ουδέποτε άσκησα κανενός είδους βίας φραστική ή σωματική στην 24χρονη, όπως ψευδώς καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Λευκού Πύργου», τόνισε ο δικηγόρος.

Σημείωσε ακόμη ότι ουδέποτε κατέθεσε μήνυση σε βάρος της 24χρονης.

Τον δικηγόρο είχε καταγγείλει η Γεωργία Μπίκα ότι την είχε απειλήσει όταν κατέθετε μήνυση για τον βιασμό της στο Αστυνομικό Τμήμα. Σημειώνεται ότι όσα ανέφερε σε βάρος του δικηγόρου η 24χρονη είχαν προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση, στο πλαίσιο της οποίας ερευνάται εάν ο ίδιος τέλεσε το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας.

Ένοικος της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το γραφείο, ο οποίος διαμένει στον 5ο όροφο, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι σημειώθηκαν δύο ή τρεις εκρήξεις. «Ετοιμαζόμουν για δουλειά όταν άκουσα τις εκρήξεις. Άρπαξα 2 πυροσβεστήρες, κάλεσα την αστυνομία και βγήκα στο διάδρομο όπου ο καπνός ήταν πυκνός. Την ίδια ώρα στο ασανσέρ ήταν άλλος ένοικος με καροτσάκι με τα παιδιά. Καταλαβαίνετε τι θα μπορούσε να είχε γίνει. Είμαι πολύ ταραγμένος. Καλό είναι να υπάρχει δικαιοσύνη τέτοιες ώρες ώστε να μην στέλνονται “μηνυματάκια”», είπε ταραγμένος.

«Μείναμε ψύχραιμοι εκείνη την ώρα αλλά τώρα που καταλαβαίνουμε τι μπορεί να είχε συμβεί τρέμω. Είχαμε εμπιστοσύνη ότι η Δικαιοσύνη θα είχε κινηθεί ταχύτατα. Πλέον φοβάμαι» είπε.

Η επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε, νωρίς το πρωί στις 7.00 σε δικηγορικό γραφείο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.