Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση αρπαγής 23χρονου, στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια συνάντησης για αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, μεταξύ υπηκόων Αλβανίας και ημεδαπών Ρομά.

Σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος οκτώ ημεδαπών, ηλικίας από 19 έως 28 ετών και τουλάχιστον άλλων επτά άγνωστων ατόμων, για τα αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, απόπειρας εκβίασης και πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, συνελήφθη, την περασμένη Παρασκευή, στο Ζεφύρι, 27χρονος Ρομά, ο οποίος μαζί με τέσσερα άτομα, ηλικίας 19, 24, 26 και 28 ετών, καθώς και άλλους επτά άγνωστους συνεργούς του, κρατούσαν τον 23χρονο, ασκώντας του σωματική βία και απαιτώντας από μέλη της οικογένειάς του το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ για την απελευθέρωσή του. Παράλληλα, συνελήφθη και ο 23χρονος, ο οποίος είχε συναντηθεί μαζί τους με σκοπό τη μεσολάβηση σε αγοραπωλησία ναρκωτικών, με υπηκόους Αλβανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, την περασμένη Τετάρτη, εμφανίσθηκαν τρία άγνωστα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και αφού πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν από τους Ρομά το ποσό των 10.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, οι Ρομά, θεωρώντας ότι ο 23χρονος μεσολαβητής ήταν υπεύθυνος για τη ληστεία, τον επιβίβασαν, χωρίς τη θέλησή του, σε ΙΧ αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε οικία, στο Ζεφύρι, απ΄όπου επικοινώνησαν με άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, απαιτώντας να τους καταβάλουν 10.000 ευρώ, για να τον ελευθερώσουν.

Το βράδυ της Πέμπτης, έπειτα από τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις με τον πατέρα του 23χρονου, συμφώνησαν να παραλάβουν 1.470 ευρώ, για να τον αφήσουν ελεύθερο. Αφού ορίστηκε το σημείο συνάντησης, στο Ίλιον, μετέβησαν εκεί ο 23χρονος συνοδευόμενος από τον 27χρονο.

Ο νεαρός επιβιβάστηκε αιφνιδιαστικά στο αυτοκίνητο του πατέρα του και διέφυγε, για να συλληφθεί λίγο αργότερα στο Δαφνί, ενώ ο 27χρονος συνελήφθη την επομένη στο Ζεφύρι.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων εμπλεκομένων στην υπόθεση.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.